|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Црна шума

Автор:
Редакција Рингераја

Поздрав од Германија!!!



Подготовка

Се мешаат путерот, шеќерот, циметот, јајцата, брашното, пченкарното брашно и квасецот. Полека се додава какаото, чоколадата и бадемите. Тестото се става во плех намачкан со путер и со малку брашно и се пече во рерна на 175 – 200 степени од 30 до 40 минути. Откако ќе се испече тестото се лади, се вади од лехот и се сече на три хоризонтални делови. Се мати слатката павлака со ванилин шеќер. Од ликерот од вишна две лажички се капат врз тестотои се ставаат половина од црешните и малку слатка павлака. Од горе се ства второто парче и истата операција се повторува. Се покрива со последното парче и се додава ликерот врз тестото. Се премачкива со остатокот од слатката павлака и се декорира со ренданото чоколадо и со црешни. Препорака: При сервирање може да се попрска тањирот со сецкани бадеми или пак со тенки линии на чоколаден прелив.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4

Состав

- 100 гр путер
- 100 гр шеќер
- ? лажичка цимет
- ? слатка павлака
- 4 јајца
- 60 гр брашно
- 40 гр пченкарно брашно
- 2 лажици сув квасец
- 25 гр какао во прав
- 75 гр чоколада со вкус на кафе (рендана)
- 75 гр мелени лупени бадеми
- Маргарин
- 1 кесичка ванилин шеќер
- 7 лажици ликер од црешна
- 400 гр црешни или вишни без семки



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?