Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
                    			   
                    			
Автор: 
Редакција Рингераја
Поздрав од Германија!!!
Се мешаат путерот, шеќерот, циметот, јајцата, брашното, пченкарното брашно и квасецот. Полека се додава какаото, чоколадата и бадемите. Тестото се става во плех намачкан со путер и со малку брашно и се пече во рерна на 175 – 200 степени од 30 до 40 минути. Откако ќе се испече тестото се лади, се вади од лехот и се сече на три хоризонтални делови. Се мати слатката павлака со ванилин шеќер. Од ликерот од вишна две лажички се капат врз тестотои се ставаат половина од црешните и малку слатка павлака. Од горе се ства второто парче и истата операција се повторува. Се покрива со последното парче и се додава ликерот врз тестото. Се премачкива со остатокот од слатката павлака и се декорира со ренданото чоколадо и со црешни. Препорака: При сервирање може да се попрска тањирот со сецкани бадеми или пак со тенки линии на чоколаден прелив.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
-	100 гр путер
-	100 гр шеќер
-	? лажичка цимет
-	? слатка павлака
-	4 јајца
-	60 гр брашно
-	40 гр пченкарно брашно
-	2 лажици сув квасец
-	25 гр какао во прав
-	75 гр чоколада со вкус на кафе (рендана)
-	75 гр мелени лупени бадеми
-	Маргарин
-	1 кесичка ванилин шеќер
-	7 лажици ликер од црешна
-	400 гр црешни или вишни без семки
забава Бремените
Автор: bobik
Секој ден по малку и животот се менува
Понекогаш мислиме дека големите промени бараат големи чекори, драматич...
Кога бременоста не доаѓа брзо како што сме очекувале
Неплодноста е чувствителна и емотивно предизвикувачка тема. Многу паро...
Слободата на движење при породување
Породувањето е еден од најинтензивните и најважни моменти во животот н...
Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...