
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Julie1
За вистинските гурмани
Крапот нека биде засечен на кременадли но не до крај од едната страна да останат прицврстени(во рибарница ако кажете за полнење знаат како да ви го исечат). Исчистениот крап го премачкувате во внатрешноста со сенф и од двете надворешни страни го полните со коцки путер, лимон, магдонос, лук,оригано, црн бибер и останати зачини. На надворешната страна ставате дополнително црн пипер, оригано и магдонос. Го преливате тавчето со бело вино и сос од домати. Ставате да се пече на загреана рерна од 200 Ц - 30 тина минути, потоа ја зголемувате температурата на 250 Ц и печете уште 15 тина минути. Може да сервирате со приготвен интегрален ориз. Остатокот од белото вино, измешан со стопениот путер,сосот од домати, може да го соберете во сад и да го служите како прелив.
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
1,5 кг крап,
2 лимони,
магдонос,
црн бибер,
оригано,
сенф,
лук,
1 путер,
1/2 л. бело вино,
сос од домати - 250 мл,
останати зачини чиј вкус го обожавате.
забава Бремените
Автор: bobik
Кога моето бебе може да преноќи без мене?
Првото разделување преку ноќ со бебето може да биде емоционално и за р...
Вековната дилема конечно добива подлабоко објаснување. Дали пилешкото ...
Избегнувајте ги овие 2 пијалаци
Нашето тело е прецизен хормонски механизам. Секојдневните избори кои г...
Татковци во првите месеци, нивната улога и емоции
Кога се зборува за новороденчиња, фокусот речиси секогаш паѓа на мајка...
Што значи балансирана исхрана?
Покрај мноштвото совети за здрав живот, балансираната исхрана е тема н...
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.