|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Баклава со таан алва

Автор:
Редакција Рингераја

Уште еден прекрасен турски деликатес



Подготовка

Алвата се дроби и се меша со оревите. Корите две по две се прскаат со масло и врз нив се премачкува филот. Се виткаат во ролна и се редат во подмачкана тава. Печете додека не порумени. Производите за сируп се ставаат да се варат. Кога сирупот ќе се излади, прелијте го врз баклавата.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3

Состав

1 пакетче кори за баклава
300 гр таан алва
2 чаши мелени ореви
масло
За сируп:
2 чаши шеќер
2 чаши вода
1 ванила



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?