
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Уште еден прекрасен турски деликатес
Алвата се дроби и се меша со оревите. Корите две по две се прскаат со масло и врз нив се премачкува филот. Се виткаат во ролна и се редат во подмачкана тава. Печете додека не порумени. Производите за сируп се ставаат да се варат. Кога сирупот ќе се излади, прелијте го врз баклавата.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
1 пакетче кори за баклава
300 гр таан алва
2 чаши мелени ореви
масло
За сируп:
2 чаши шеќер
2 чаши вода
1 ванила
забава Бремените
Автор: bobik
Кога моето бебе може да преноќи без мене?
Првото разделување преку ноќ со бебето може да биде емоционално и за р...
Вековната дилема конечно добива подлабоко објаснување. Дали пилешкото ...
Избегнувајте ги овие 2 пијалаци
Нашето тело е прецизен хормонски механизам. Секојдневните избори кои г...
Татковци во првите месеци, нивната улога и емоции
Кога се зборува за новороденчиња, фокусот речиси секогаш паѓа на мајка...
Што значи балансирана исхрана?
Покрај мноштвото совети за здрав живот, балансираната исхрана е тема н...
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.