
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Од тиквички никогаш доста
Тиквичките изрендајте откако претходно ги излупивте. Ставете ги во поголем сад и посипете ги со сол. Ќе ја исцеди водата од тиквичките. Потоа префрлете ги во цедалка и притиснете ги со рака да се отстрани вишокот вода. Вратете ги во садот. Скршете ги двете јајца. Додадете ги презлата, сирењето, магдоносот кој претходно сте го издробиле (без дршките). Со раце убаво замесете ја смесата и формирајте ќофтиња (добро е да имаат порамна форма за да се пржат лесно). Секое од ќофтињата извалкајте го во брашно. Загрејте го маслото во тава на средна топлина. Пропржете ги ќофтињата од тиква од двете страни по неколку минути.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3
3 средни тиквички
2 јајца
200 гр кравјо сирење
150 гр брашно
100 гр презла
50 мл масло
1 прстофат сол
1 прстофат црн пипер
? врска свеж магдонос
забава Бремените
Автор: bobik
Кога моето бебе може да преноќи без мене?
Првото разделување преку ноќ со бебето може да биде емоционално и за р...
Вековната дилема конечно добива подлабоко објаснување. Дали пилешкото ...
Избегнувајте ги овие 2 пијалаци
Нашето тело е прецизен хормонски механизам. Секојдневните избори кои г...
Татковци во првите месеци, нивната улога и емоции
Кога се зборува за новороденчиња, фокусот речиси секогаш паѓа на мајка...
Што значи балансирана исхрана?
Покрај мноштвото совети за здрав живот, балансираната исхрана е тема н...
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.