Кокосови тартуфи со бадеми и бело чоколадо
Автор:
Редакција Рингераја
Рајско уживање за сите сетила

Подготовка
За да го подготвите филот: Во сад измешајте ги кокосот, шеќерот, рикота. Замесете мазно тесто. Поделете го на 16 делови. Секоја порција формирајте ја во топка. Притиснете по еден бадем во секое топче десно во центарот. Изладете ги топчињата во фрижидер 20 минути. За да ја подготвите лушпата: Чоколадото ставете го во тенџере за топење вода. Промешајте. Додека се растопи додадете го кремот. Мешајте додека не останат грутки. Тргнете од оган. Со помош на чепкалка за заби или ражен, секоја бонбона потопете ја во чоколадната смеса за да покрие насекаде. Обилно посипете ги со кокос или виткајте ги тартуфите. Ставете ги тартуфите во фрижидер додека целосно да се изладат и да се стврдне чоколадото.
Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 30
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2
Состав
Производи:
За полнење:
100 гр рендан кокос
60 гр шеќер во прав
16 бадеми
100 гр рикота
За школка:
70 гр скршено бело чоколадо
3 лажици течен кондиторски крем (висок процент)
50 гр рендан кокос или по потреба за валање
-
забава Бремените
Автор: bobik Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...
Анкета
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.