|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Пица ролнички

Автор:
Редакција Рингераја

@my_little_kitchen_stories ви препорачува



Подготовка

Се редат по три кори, една по друга а помеѓу секоја попрскувате со мешавина од маслото, водата и прашокот за пециво. Третата кора премачкајте ја со кечап на едниот крај и ставете оригано. Потоа ставете ги сите останати состојки и замотајте ги во долги ролнички. Префрлете ги во тепсија за печење обложена со хартија и попрскајте ги со останатата количина од вода, масло и прашок за пециво. Ролничките се печат во претходно загреана рерна на 180°Ц, 20-тина минути до половина час. Follow my_little_kitchen_stories on Instagram

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 4

Состав

• 500 гр готови кори
• 200 гр кечап или доматен сос
• 200 гр шунка или било која салама по избор со чајна мирисаат совршено
• 200 гр кашкавал
• 150 гр маринирани шампињони или свежи но претходно издинстани
• оригано
• 100 мл минерална вода
• 100 мл маало за јадење
• ? ќесичка прашок за пециво



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?