|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Посна бајадера

Автор:
Редакција Рингераја

@my_little_kitchen_stories ви препорачува



Подготовка

Најпрво се зоврива водата и шеќерот, малку да згуснат, но не и густо како шербет. Се трга на страна и се додаваат бисквитите, оревите и маргаринот. Се меша до хомогена смеса и се дели на два дела. Во едниот дел се додава какаото. Во намрсен плех прво се става темниот слој и се израмнува, па врз него се става светлиот слој. Во меѓувреме на тивок оган го ставате чоколадото да се растопи заедно со маслото и потоа го нанесувате врз бајадерата. Се остава во фрижидер да се стегне, потоа се сече на парчиња и се ужива во вкусот.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

• 800 гр шеќер
• 1 чаша вода (250 мл)
• 300 гр мелени посни бисквити
• 300 гр мелени ореви
• 1 маргарин
• 2 лажици какао

Глазура:
• 300 гр чоколадо за готвење
• 1 лажица масло за јадење



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?