|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Нутела елка

Автор:
Редакција Рингераја

@my_little_kitchen_stories ви препорачува



Подготовка

Во длабок сад се мешаат со лажица брашното, шеќерот, сувиот квасец и солта. Потоа се додаваат млекото, путерот и 2 жолчки. Се замесува тесто кое на почетокот ќе биде малку лепливо но по неколку минути месење ќе добиете мазно тесто. Месењето нека биде околу 10-тина минути и доколку тестото потоа внатре ви изгледа суво со прстите ќе втриете малку млеко во него. Вака замесеното тесто ставете го во длабок сад премачкан со масло за јадење и оставете го да стаса на топло 1час. Откако ќе стаса, се дели на 4 дела и се сука во триаголна форма. Врз секој триаголник се премачкува нутела, освен на последниот. Потоа се сече во облик на елка, се сечат ленти широки околу 2 цм и се превиткуваат како на сликата. Вака оформената елка се остава на страна уште 30 минути да стаса. Потоа се премачкува со белките и се пече во загреана рерна на 180°Ц, 20-тина минути. На крај се премачкува со мешавина од шеќер и вода и по краевите се става сусам по желба како декорација. Follow my_little_kitchen_stories on Instagram

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 4

Состав

• 450 гр брашно
• 70 гр шеќер
• 2 мали лажички сув квасец
• прстофат сол
• 30 гр омекнат путер
• 250 мл топло млеко
• 2 жолчки за тестото и 2 белки за премачкување
• 1 чаша нутела
• масло за јадење



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?