|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Чизкејк

Автор:
Редакција Рингераја

@my_little_kitchen_stories ви препорачува



Подготовка

Подготовка: Во поголем сад помешајте ги мелените бисквити, шеќерот, путерот и се убаво соединете, на крај додадете го и сокот од вишни. Откако ќе добиете хомогена смеса втиснете ја на подлогата на калапот. Желатинот растворете го во ладна вода според упатството на ќесичката и оставете го да набабри. Крем сирењето матете го со шеќерот во прав, а во друг сад изматете ја павлаката во шлаг. Потоа изматената павлака додавајте ја во филот со сирењето. Загрејте го желатинот да се стопи и додадете го кон целиот фил. Матете со миксер уште некоја минута и филот распоредете го низ целата бисквитна кора. Овошниот микс заедно со шеќерот и водата ставете го да зоврие. Откако ќе почне да врие, намалете ја темературата и нека остане на оган уште 3 минути. Додадете го желатинот (кој претходно сте го оставиле да бабри па сте го стопиле). Откако филот ќе се олади распоредете го врз белиот крем и оставете ја тортата во фридижер неколку часа добро да се стегне. Уживајте во овој прекрасен спој на вкусови! Follow my_little_kitchen_stories on Instagram

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 70
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4

Состав

Бисквитна кора:
• 400 гр мелени бисквити
• 100 гр шеќер во прав
• 200 гр путер
• 50 мл сок од вишна

Фил:
• 20 гр желатин
• 400 гр крем сир
• 200 гр шеќер во прав
• 500 мл слатка павлака

Прелив
• 600 гр овошна мешавина од црвени плодови
• 5-6 лажици шеќер
• 2 лажици вода
• 10 гр желатин



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?