Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
                    			   
                    			
Автор: 
Редакција Рингераја
@my_little_kitchen_stories ви препорачува
Потребно е во блендер да ги сомелете листовите од бадемите со шеќерот, па на тоа да го додадете брашното помешано претходно со цимет, сол и прашокот за пециво. Потоа добро промешајте смесата да се изедначи. Путерот, на собна температура, со миксер изматете го, па додадете го во него екстрактот од ванила, јајцето и жолчката. Повторно матете и постепено додавајте ги сувите состојки. Замесете тесто, кое во оваа фаза ќе ви изгледа многу меко, но тоа не треба да ве буни. Поделете го тестото на два дела, завиткајте го со проводна фолија и оставете го во фрижидер околу еден час за добро да се стегне. На набрашнета површина, развлечете тенко тесто и вадете облици по желба. На хартија за печење распоредете ги колачињата и печете во претходно загреана рерна на 180°Ц точно 8 минути. Откако ќе се оладат, филувајте ги по желба и спојувајте ги. Врз нив наросете шеќер во прав. Follow my_little_kitchen_stories on Instagram
Време на подготовка од: 70
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
• 100 гр листови од бадем
• 110 гр шеќер
• 350 гр брашно
• ? лажичка прашок за пециво
• ? лажичка сол
• 1 лажичка цимет
• 225 гр путер
• 2 лажички екстракт од ванила
• 1 јајце и уште една жолчка
• по желба џем, нутела и шеќер во прав
забава Бремените
Автор: bobik
Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...