Пита со кори од хељда, полнета со фил од праз и урда
Автор:
Редакција Рингераја
@my_little_kitchen_stories ви препорачува
Подготовка
Подготовка: Празот исецкајте го ситно и пропржете го на тивок оган, па додадете сол и црн пипер по вкус. Во него додадете ја урдата и пржете уште неколку минути па додадете ги двете јајца. Оставете на страна да се олади малку филот. Сувиот квасец растворете го во подлабок сад со 2 лажички млака вода и шеќер. Во садот додадете ја водата, зејтинот и малку сол. Мешајте постојано со жица и додавајте го брашното. Секоја кора прво премачкајте ја со смесата со квасецот па потоа само на крајот додадете од филот по должината на кората. Свиткајте ја во ролна и ставете ја во намрсен плех. Постапката повторувајте ја додека имате кори. Доколку ви остане од смесата со квасецот, попрскакте ја питата од горе пред печење. Печете во загреана рерна на 180°Ц, 20-тина минути. Follow my_little_kitchen_stories on Instagram
Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
Состав
• 1 пакување кори од хељда
• 1 сув квасец
• 1 лажичка шеќер
• 10 лажици брашно
• 50 мл масло за јадење
• 350 мл вода
• 2 страга праз
• 400 гр урда
• 2 јајца
• сол и црн пипер
-
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
Jana9
Dali brzo se zaljubuvate?
Da (50%)
Ne (50%)
Број на сите гласови: 2
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

