|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Кокосови коцки со мармалад

Автор:
Редакција Рингераја

Коцки со освежителен мармалад, потопени во чоколадо, па извалкани во кокос – има ли нешто подобро?



Подготовка

Одвојте ги жолчките од белките и изматете ги белките додека не добиете пенеста смеса. Измешајте ги жолчките со маслото и шеќерот, па додадете го прашокот за печиво и постепено млекото. Потоа додадете прстофат сол и полека измешајте ги белките со смесата од жолчки. Прелијте ја смесата во плех обложен со хартија за печење и печете во загреана рерна 20 минути на 180 степени. Оставете колачот да се излачи половина час. Оладениот колач поделете го на половина и внатрешниот дел намачкајте го со богат слој мармалад од јагоди/малини или друго црвено овошје. Преклопете со горниот дел и исечете коцки. Стопете го чоколадото со путерот и млекото така што ќе добиете мазна смеса за фил. Потопете ги коцките од сите страна, а потоа извалкајте ги во кокос. Служете ги на собна температура.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 4

Состав

За колачот:
3 јајца
150g шеќер
100ml масло
100ml млеко
130g брашно
10g прашок за печиво
Прстофат сол

За чоколадниот прелив:
250g темно чоколадо
250g путер
200ml млеко

За декорација:
300g кокос



Анкета

Пелени.
пеперутка16

Кога почнавте да го одвикнувате вашето бебе?