Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Мирисни и крцкави
ПОДГОТОВКА 1. Ставете омекнат путер, шеќер, мед, рендана кора од лимон, сол, екстракт од ванила и цимет во сад. Добро измешајте со миксер. Додадете ги жолчките еднa по една, мешајќи постојано, сe додека не се комбинираат со смесата. Додадете го брашното прелиено со сода бикарбона - прво измешајте со миксер со најмала брзина, а потоа со дрвена лажица за добро да ја измешате смесата. Тестото треба да биде многу меко, затоа не додавајте повеќе брашно. Поделете го тестото на четири дела, обликувајте го секој во ролна што малку ја раширивте со дланката и завиткајте во парче фолија. Оставете го тестото добро да се олади во фрижидер најмалку 2 часа. 2. Во меѓувреме, подгответе го полнењето. Ставете исечени смокви, мед и пире од јаболка во миксер и измешајте додека не добиете мазна смеса. Смесата ставете ја во кесичка за печење за украсување или обична кесичка замрзнувач на која и го отсекувате врвот. 3. Тестото исучете го многу тенко (околу 2 мм) и исечете го на правоаголници широки 8 см (соберете го остатокот од тестото и изладете го, а потоа повторно исучете го). Затегнете го тестото помеѓу две парчиња хартија за печење, и брашно и под тестото и на самото тесто одозгора, бидејќи брзо се омекнува на собна температура и станува лепливо. По секој правоаголник, во средина, стиснете го полнењето, а потоа раширете го малку со нож. Преклопете го тестото над полнењето, а потоа свртете така што преклопот е на долната страна. Пренесете ги сите обликуваните штрудли во сад за печење и замрзнете ги 1 час. 4. Кога штрудлите добро ќе се изладат, исечете ги со многу остар нож на парчиња должина од 6 см и не ги одделувајте исечените парчиња. Ставете ги во загреана рерна на 180 ° C околу 12 минути, додека не се зацрвенат лесно на врвот. Додека се уште топли, пресечете повторно и оставете ги да се изладат.
Време на подготовка од: 80
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 4
Тесто
- 300 гр брашно
- 170 гр путер на собна температура
- 100 гр шеќер
- 50 гр мед
- 1/4 лажичка сода бикарбона
- прстофат сол
- малку цимет
- рендана кора од 1 портокал или лимон
- 2 лажички чист екстракт од ванила
- 4 жолчки од јајца
Полнење
- 400 гр сушени смокви
- 80 гр пире од јаболка
- 50 гр мед
- на врвот на лажичка цимет
забава Бремените
Автор: bobik
Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.