Martinas cooking: Чоколадни браунис колачиња
Автор:
Редакција Рингераја
Рецепт на денот со @martinascooking
Подготовка
Чоколадото(100гр) и путерот/маргаринот ставете ги во сад и истопете ги на пареа. Во друг сад изматете ги јајцата со шек?ерот со рачна маталка или миксер сосем малку колку да се спојат. Додадете го растопеното чоколадо и путер, брашното и какаото и измешајте. Истурете на хартија за печење(или намрсен плех) 15х30 или помал и останатото чоколадо исечете ги на помали парчиња и ставете ги врз смесата. Печете 20-25 минути во загреана рерна на 180 С. Follow martinascooking on Instagram
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
Состав
3 јајца
150 гр. чоколадо за готвење
125 гр. маргарин
100 гр. брашно
100 гр. шеќер
2-3 лажици какао