Компир на француски начин
Автор:
Редакција Рингераја
Крцкаво предјадење
Подготовка
За овој рецепт ви требаат ситни компири. Излупете ги, а ако се млади само добро исчистете ги. Исечете ги скоро до крај со неколку резови, па ставете бибер и сол, а потоа презла. Ставете ги компирите во тава со масло и печете ги на 220 степени 30 минути.
Време на подготовка од: 45
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3
Состав
1,5 кг. компири
150 гр. брашно
5 лажици презла
сол
бибер
6 лажици масло
-
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
Jana9
Dali brzo se zaljubuvate?
Da (50%)
Ne (50%)
Број на сите гласови: 2
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

