Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
                    			   
                    			
Автор: 
Редакција Рингераја
Колку пати сте посакале чоколадна баклава, но ви било пресложено за да ја зготвите?
Загрејте ја рерната на 170?С. извадете една кора и целосно премачкајте ја со стопениот путер. Преклопете ја кората на пола (така што страните со путерот ќе се спојат). Од пошироката страна на кората почнете да ролате тенко стапче/сукало до другиот крај на кората. Наберете ги двата краја и извадете го стапчето, а од ролната направете кружна форма и ставете на хартија за печење. Премачкајте ги сите „баклави“ со путер и ставете да се печат 25 минути додека не добијат златно-кафеава боја. Извадете ги од рерна и веднаш намачкајте ги со шербетот. Во средината наполнете го секој прстен со 1 лажица од стопеното чоколато и наросете од фстаците, а на врвот ставете малина.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
20 парчиња кори за баклава
170 g стопен путер
1 шолја шербет
1 ? шолја чоколадо, стопено
1 ? шолја сечкани фстаци
1 шолја малини
забава Бремените
Автор: bobik
Секој ден по малку и животот се менува
Понекогаш мислиме дека големите промени бараат големи чекори, драматич...
Кога бременоста не доаѓа брзо како што сме очекувале
Неплодноста е чувствителна и емотивно предизвикувачка тема. Многу паро...
Слободата на движење при породување
Породувањето е еден од најинтензивните и најважни моменти во животот н...
Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...