Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
                    			   
                    			
Автор: 
Редакција Рингераја
Време е да откриете модерен и полесен начин како да послужите вкусна баклава.
Во блендер иситнете ги јаткастите плодови и додадете ги шеќерот и циметот. Загрејте ја рерната на 350 степени. Исечете 24 квадрати со средна големина од тестото и 72 кругови со чаша со големина отприлика колку калапот за мафини. Поголемите квадрати наредете ги на дното од калапот. Наизменично редете кора, од измелената смеса, па премачкувајте со растопен путер. Повторувајте додека не го потрошите материјалот. Печете околу 30-35 минути или додека корите не добијат златесто-кафеава боја. Шербетот се подготвува го така што сите состојки ќе ги ставите во поголемо тенџере и ќе варите околу 10 минути. Оладете, па со лажичка истурете врз баклавите по печењето. Декорирајте со малку измелени ф’стаци. Оладете ги баклавите барем 4 часа на собна температура пред да ги послужите.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
1/2 шолја ф’стаци, плус уште малку за декорација
1 1/2 шолја ореви
1/2 шолја бадеми
1/3 шолја шеќер
1 лажичка цимет
500g кори за баклава
3/4 шолја стопен путер
За шербет:
3/4 шолја вода
3/4 шолја шеќер
3/4 шолја мед
1 лажичка рендана кора од лимон
2 лажички свеж сок од лимон
забава Бремените
Автор: bobik
Секој ден по малку и животот се менува
Понекогаш мислиме дека големите промени бараат големи чекори, драматич...
Кога бременоста не доаѓа брзо како што сме очекувале
Неплодноста е чувствителна и емотивно предизвикувачка тема. Многу паро...
Слободата на движење при породување
Породувањето е еден од најинтензивните и најважни моменти во животот н...
Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...