|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Чоколадни гербери

Автор:
Редакција Рингераја

Превкусни!



Подготовка

Растопете го квасецот со малку млако млеко. Во подлабок сад измечајте: брашно, сол, масло, растопениот квасец и сето замесете го со млако млеко за да добиете средно тврдо тесто. Покријте го со крпа и оставете на топло за да може тестото да надојде. Удвоеното тесто премесете го на работна површина и поделете го на два дела. Со помош на оклагија растегнете кора и со помош на чаша или тркалезна подла, вадете кругови. Секој круг премачкајте го со малку растопено чоколадо. Потоа преклопете, а краевите спојте ги кон внатре, за да се добијат латици. Постапката се повторува и со останатите кругови, па се редат во плех обложен со хартија за печење, во круг по пет латици за да се добие форма на цвет. Еден исечен и ненамачкан круг се завиткува во ролат, се засекува по средина, па делот кој е засечен се става во средината на формираниот свет. Се мати едно јајце и се премачкува секој гербер. Рерната се загрева на 250° и се пече додека да зарумени.

Време на подготовка од: 50
Време на подготовка до: 70
Kомплицираност: 4

Состав

500 г брашно
1 квасец
1 лажичка сол
100 мл масло
Млеко

Фил:

100 г чоколадо за готвење (Менаж)

За премачкување:

1 јајце



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?