|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Сочни потпечени јаболка

Автор:
Редакција Рингераја

Десерт со мирис на есен



Подготовка

Во еден сад измешајте ги сувите состојки кои ги одбравте заедно со шеќерот и зачините. Јаболката измијте ги и издлабете ги со лажица. Наполнете ги со мешавината од чинијата. На врвот на јаболката ставете коцка путер. Наредете ги во супер крчко тенџере или во тава, и истурете ? шолја вода. Печете на тивко 3-4 часа.

Време на подготовка од: 180
Време на подготовка до: 200
Kомплицираност: 4

Состав


Јаболка по желба
? шолја овесни снегулки
? шолја кафеав шеќер
3 лажички цимет
1 лажичка каранфилче (по желба)
Коцка путер



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?