|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Домашен мус од јагоди

Автор:
Редакција Рингераја

Освежување во летните месеци



Подготовка

Жолтиот фил: 1. Во сад, соединете ги жолчките со шеќер и ванилин шеќер, па гответе на пареа со постојано мешање додека смесата не се згусне. Додадете искршена бела чоколада и мешајте додека не се растопи. 2. Во оладената смеса од жолчки и чоколадо додадете шлаг од слатка павлака и бавно мешајте. 3. Прелијте го желатинот со 2 лажици ладна вода, измешајте и веднаш додадете во филот. Добро измешајте со дрвена лажица. Филот од јагоди: 1. Измиксирајте ги јагодите во блендер, соединете ги со шеќерот и кратко варете додека 1/3 од течноста не зоврие. 2. Прелијте го желатинот со 2 лажици ладна вода, мешајте додека набабри и потоа додадете го во топлата смеса од јагоди. 3. Изматете ја слатката павлака така што ќе добиете цврст шлаг и потоа додадете го оладениот фил од јагоди и мешајте. Финална постапка: 1. Во стаклени чаши нанесете го филот од јагоди, а потоа и жолтиот фил. 2. Преостанатите јагоди за декорација измешајте ги и сварете ги заедно со шеќерот. Во него додадете го набабрениот желатин и оставете да се олади. 3. Разлејте ја оладената смеса преку жолтиот фил и оставете да се зацврсти.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 4

Состав

За жолтиот фил:

2 жолчки
3 лажици шеќер
50g бело чоколадо
1 ванилин шеќер
1,5dl слатка павлака
5g желатин

За филот од јагоди:

250g јагоди
4 лажици шеќер
5g желатин
1,5dl слатка павлака

За декорација:

150g јагоди
3 лажици шеќер
5g желатин



Анкета

Породилиште
Еца

Во која болница се породивте

Државна (38%)

Чаир (11%)

Ре медика (18%)

Систина (16%)

Некоја друга болница (18%)


Број на сите гласови: 101

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!