Топено сирење
Автор: 
Редакција Рингераја
Специјалитет!
Подготовка
За добро топено сирење потребна е само добра температура на печење и добро одбрани сирења. Најпрво релната се вклучува на најсилна температура и додека се загрева се почнува со редење на сирењето. Најдобро е кога се топи во земјен сад, а може и во малечки за секого поединечно. Најдолу се става фета сирењето. Со виљушка убаво се распределува по целото дно на тавата. Врз него се става 5 лажици благо млеко и 5 лажици доматно пире (или домашна салца, домата). Над нив се реди сланината претходно исечена на коцки и пропржена на малку масло. И врз неа доаѓа рендан кашкавал. Убаво е кашкавалот да е ајдамер или по ваш избор мешан млечен кашкавал. Врз кашкавалот се посолува букова сол и се става на печење. Се пече 15-тина мин и потоа се вклучува опција на релната печење со вентилатор. Се пече уште 5 мин за да се добие златно жолта коричка. Се служи топло со варено вино, топло лепче или фурнаринки.
Време на подготовка од: 15
Време на подготовка до: 20
Kомплицираност: 2
Состав
400 гр фета сирење
250 гр чадена сланина
400 гр млечен кашкавал
5 лажици доматно пире
5 лажици благо млеко
малку буковец
- 
забава Бремените
Автор: bobik Секој ден по малку и животот се менува
Понекогаш мислиме дека големите промени бараат големи чекори, драматич...
Кога бременоста не доаѓа брзо како што сме очекувале
Неплодноста е чувствителна и емотивно предизвикувачка тема. Многу паро...
Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Анкета
Jana9
Mozete li vo nok da mu se javite na vasiot prijatel,a da ne ve odbie za nekoja potreba vasa?
Da (50%)
Ne (50%)
Број на сите гласови: 4
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
