
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Феноменален вкус!
Сварете го пудингот. Тргнете го од оган и додадете му бело чоколадо и екстрат од ванила. Мешајте додека не се стопи, па оставете го потполно да се излади. Изматете го маргаринот со шеќер во прав и млеко во прав. На изматениот маргарин додадете му го изладениот пудинг. Изматете го шлагот со кисела вода, па додадете кисела павлака и шеќер. Испечете ги лешниците на тефлон тава. Кога ќе се изладат излупете им ја лушпата и исецкајте ги. Распоредете на првата кора една лажица од филот, па одозгора 3 лажици шлаг и ставете лешници. Наредете ги на тој начин сите кори. Одозгора декорирајте со шлаг, украсете со лешници и послужете.
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 4
Состојки за фил:
1 литар млеко
3 пудинзи од ванила
200 гр. млеко во прав
250 гр. маргарин
200 гр. шеќер во прав
Бел дел
300 гр. шлаг
200 мл. кисела вода
1 павлака
Уште
1 пакување росен кори (8 парчиња)
200-300 гр. лешници
шлаг за декорација
забава Бремените
Автор: bobik
Навики што тивко ве дебелеат. Како да ги смените?
Не се секогаш големите оброци или слатките во полноќ причината за ната...
Промена на рутина при променливи температури
Температурните осцилации не влијаат само на расположението, туку тие о...
8 грешки што ги правиме на екстремни горештини
Летните жештини се повеќе од непријатност. Тие можат да бидат и опасно...
Враснатиот нокт или медицински познат како онихокриптоза е честа појав...
Кашлицата кај малите деца е чест и често вознемирувачки симптом кој мо...