|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Торта Бел Ангел

Автор:
Редакција Рингераја

Феноменален вкус!



Подготовка

Сварете го пудингот. Тргнете го од оган и додадете му бело чоколадо и екстрат од ванила. Мешајте додека не се стопи, па оставете го потполно да се излади. Изматете го маргаринот со шеќер во прав и млеко во прав. На изматениот маргарин додадете му го изладениот пудинг. Изматете го шлагот со кисела вода, па додадете кисела павлака и шеќер. Испечете ги лешниците на тефлон тава. Кога ќе се изладат излупете им ја лушпата и исецкајте ги. Распоредете на првата кора една лажица од филот, па одозгора 3 лажици шлаг и ставете лешници. Наредете ги на тој начин сите кори. Одозгора декорирајте со шлаг, украсете со лешници и послужете.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 4

Состав

Состојки за фил:
1 литар млеко
3 пудинзи од ванила
200 гр. млеко во прав
250 гр. маргарин
200 гр. шеќер во прав

Бел дел

300 гр. шлаг
200 мл. кисела вода
1 павлака

Уште
1 пакување росен кори (8 парчиња)
200-300 гр. лешници
шлаг за декорација



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?