|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Торта Црвенкапа

Автор:
Редакција Рингераја

За големи и мали деца



Подготовка

Измешајте го маргаринот, шеќерот, јајцата, брашното и прашакот за печиво. Смесата поделете ја на два дела. Првиот дел ставете го во калап за торта, кој претходно сте го премачкале со маргарин. Другата половина од смесата помешајте ја со Нутела и ставете ја над светлата смеса. Исцедете ги вишните (зачувајте го нивниот сок) и распореете ги по тестото. Печете го колачот околу 45 минути на 150 C во претходно загреана рерна. После тоа извадете го колачот и оставете го да се излади. Ставете го на чинија за торта, која може да ја собере во фрижидер. Ставете прстен за торта околу тортата. Измешајте ги свежото сирење, 100 гр. шеќер и ванила. Избијте го шлагот и измешајте го со свежото сирење. Со тој крем премачкајте ја тортата. Направете прелив од остатокот од сокот од вишни и црвениот прелив за торта. Прелијте ја тортата и оставете ја во фрижидерот да се стегне. Извадете го прстенот за торта и послужете.

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Kомплицираност: 5

Состав


70 g margarina
100 g secera
2 јајца
140 гр. брашно
1 прашак за печиво
2 лажици Нутела
1 тегла вишни
500 гр. свежо сирење
100 гр. шеќер
2 кесички ванилин шеќер
0,5 л. хопла
1 кесичка црвен прелив за торта



Анкета

Dali?
Jana9

Dali ste komunikativna licnost?

Da (80%)

Ne (20%)

Ponekogas (0%)


Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!