Запечени полнети компири
Автор: 
Редакција Рингераја
Одличен прилог со секое јадење. Можете да ги јадете и самостојно, ако ви се пријаде во доцните вечерни часови
Подготовка
Компирите добро измијте ги под млаз вода, исушете ги и на неколку места избоцкајте ги со виљушка. Ставете ги на плех за печење прекриен со хартија за печење и печете на 200 степени околу еден час. Кога малку ќе се изладат, врвот од компирите исечете го и издлабете ја средината со лажица. Внатрешноста на компирите ставете ја во сад и додадете ситно сецкана сланина која претходно сте ја испржиле, поволина од количината рендано сирење, ситно сецкан кромид, кисела павлака, сол и бибер. Се заедно промешајте и филот додадете го во внатрешноста на компирите. Посолете со остатокот од сирењето и вратете го во рерна на 5-10 минути. Послужете веднаш.
Време на подготовка од: 80
Време на подготовка до: 100
Kомплицираност: 3
Состав
    4 големи компири
    200 гр. сланина
    50 гр. рендано сирење
    2 млади кромидчиња
    3 лажици кисела павлака
    сол
    бибер
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
srekna trudnica
blagodaram za vasata pomos, za ime na naset_o bebe!
luka (38%)
dimitri (24%)
konstantin (28%)
jakov (10%)
Број на сите гласови: 82
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
