Италијански колач со јаболка
Автор:
Редакција Рингераја
Прекрасно мириса!

Подготовка
Јаболката (кои би требало да бидат со приближно иста големина) излупете ги и исечете ги на половина. Ставете ги во плех обложен со хартија за печење и печете во загреана рерна околу 20 минути. Оставете ги да се изладат. Одвојте ги белките од жолчките. Белките изматете ги во цврст снег со додавање на малку сол. Постепено додајте 140 гр. шеќер и сок од лимон. Добро изматете и додавајте една по една жолчка, миксирајќи. На крај додадете го и брашното. Обложете го со хартија правоаголниот калап за торта па на дното ставете малку тесто. Одозгора наредете ги печените јаболка така што ќе ги поставите исправени, една до друга. Прелијте го остатокот од тестото над нив. Печете околу 40 минути. Изладениот колач премачкајте го со мармалад одозгора, па украсете го со изматен шлаг. Пријатно
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 2
Состав
4 јаболка
200 гр. брашно
140 гр. шеќер
4 јајца
4 лажици мармалад
200 гр. слатка павлака или шлаг
1 лажица сок од лимон
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од најчестите дилеми е, колку внимание, интеракција и игра му се ...
Газирани пијалоци во бременост: Да или не?
Кога сте бремени, секој пијалок што го внесувате има влијание, не само...
Бременоста не е само физичка трансформација. Таа е и емоционално патув...
По два месеци безброј променети пелени, ноќи со малку сон и многу гушк...
Заглавен предмет во дишните патишта кај деца
Децата, особено оние на возраст под 3 години, се познати по нивната љу...
Анкета
Доење.
Admin
Дали мислите дека е вистина дека колку подолго жената дои, толку е подобар имунитетот на детето?