|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Неверојатна торта со чоколадни топчиња

Автор:
Редакција Рингераја

Прекрасен изглед, уште подобар вкус!



Подготовка

Загрејте ја рерната на 160 степени. Намастете ја тавата за печење (со дијаметар од 20 cm) со путер. Обложете ја со хартија за печење. На пареа стопете го кафеавиот шеќер, млекото и путерот, додека не добиете хомогена смеса. Соединете ги брашното, пецивото и какаото. Додадете го петерот и јајцата и месете додека не добиете изедначена смеса. Ставете ја смесата во тавата подготвена за печење. Откако тестото ќе се испече ставете го на решетка за да се излади целосно. За да го направите чоколадниот премаз ставете го чоколадото (300 гр.) да се стопи на пареа, заедно со путерот. Во смесата додадете ја хоплата и мешајте со миксер. Ставете ја смесата во фрижидер да се излади. За да го подготвите филот за тортата користете електричен миксер. Изматете го путерот во сад додека не стане кремаст. Додадете го шеќерот во прав. Додадете го млекото во прав и 1 лажица млеко. Ставете 1 лажица од преливот за тортата. Исечете 4 хоризонтални делови од тортата. Ставете го првиот дел на послужавник. Премачкајте со 1/3 од кремот. Продолжете ја ги ставате останатите делови од тестото. Од последното парче тесто исечете по една лента за да биде малку помало од останатите. Ставете ја тортата да отстои 1 час во фрижидер за да се стегне. Премачкајте ја со чоколадниот прелив и наредете ги чоколадните топчиња одозгора.

Време на подготовка од: 120
Време на подготовка до: 150
Kомплицираност: 4

Состав

200 гр. кафеав шеќер
185 мл. млеко
125 гр. путер
1 пециво
160 гр. Брашно
50 гр. Какао
3 јајца
185 гр. Путер
345 гр. Шеќер во прав
95 гр. Млеко во прав
1 лажица млеко
465 гр. чоколадни топчиња

Чоколаден премаз
300 гр. Темно чоколадо за готвење
125 мл. хопла
30 гр. Путер



Анкета

Гушкајте ги бебињата.
пеперутка16

Дали вашите бебиња (6-12 месеци) сакаат да бидат гушкани? Моето дури и не слуша, само ме турка, се качува на мене, влече,... дури и не сака да биде носена, само гледа да избега. Ми е тоа навистина чудно.. Какви се вашите?