Сладолед Viennetta
Автор:
Редакција Рингераја
Совршен вкус!

Подготовка
Од хартија за печење исечете 4 дела со големина 10 х 30. Истопете 200 гр. чоколадо и рамномерно премачкајте ги 4-те дела од хартијата и ставете сецкани лешници. Оставете да се стегне. Изматете 200 гр. шлаг крем во прав со 2 дцл. млеко и додадете 1 чаша кисела павлака. Земете калап со големина од 10 х 30 и висина 8 цм. Калапот обложете го со најлон кеси за замрзнување. Изматениот шлаг поделете го на 4 дела. Во калапот прво ставете шлаг, па чоколадото, па повторно шлаг и чоколадо. Најгоре треба да биде чоколадото. Оставете го во замрнувач да се стегне и извадете ги на табла за торта. Изматете 100 гр. шлаг со 1,5 дцл.млеко и украсете го сладоледот. Оставете го да се замрзне и сечетесо топол нож. Пријатно!
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
Состав
200 гр. чоколадо
50 гр. печени сецкани лешници
300 гр. шлаг во прав
3,5 дцл. млеко
180 гр. кисела павлака
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од најчестите дилеми е, колку внимание, интеракција и игра му се ...
Газирани пијалоци во бременост: Да или не?
Кога сте бремени, секој пијалок што го внесувате има влијание, не само...
Бременоста не е само физичка трансформација. Таа е и емоционално патув...
По два месеци безброј променети пелени, ноќи со малку сон и многу гушк...
Заглавен предмет во дишните патишта кај деца
Децата, особено оние на возраст под 3 години, се познати по нивната љу...
Анкета
Доење.
Admin
Дали мислите дека е вистина дека колку подолго жената дои, толку е подобар имунитетот на детето?