Бушава торта
Автор:
Редакција Рингераја
Мелена плазма и чоколадо се доволни за час да направите вкусен десерт во кој ќе уживате

Подготовка
За тесто: изматкајте ги жолчките со шеќерот, додадете ја мелената плазма, бадемите и какаото. Кога смесата ќе стане компактна, додадете ги изматените белки и измешајте со дрвена лажица. Смесата излијте ја во 4 подмачкани плехови и печете на 200 степени. Фил: Изматете ги јајцата со шеќерот, додадете брашно и кафе и добиената смеса подготвувајте ја на пареа. Кога шеќерот ќе се стопи додадете чоколадо за готвење и продолжете се додека филот не почне да се згуснува. Кога филот ќе се излади, додадете му пенасто изматен маргарин и матете со миксер додека не добиете компактна смеса. Ставете суво грозје, кое претходно сте го потопиле во рум, па сето добро измешајте го. Тестата попрскајте ги со рум, секое тесто намачкајте го со фил и одозгора украсете со изматената слатка павлака.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
Состав
За тесто
10 белки
10 жолчки
300 гр. шеќер
150 гр, мелена плазма
150 гр. мелени бадеми
3 лажици какао
За фил
5 јајца
300 гр. шеќер
150 гр. чоколадо за готвење
2 лажици брашно
2 лажици мелено кафе
350 гр. маргарин
50 гр. суво грозје
рум
За украсување
500 мл. слатка павлака
-
забава Бремените
Автор: bobik Една од најчестите дилеми е, колку внимание, интеракција и игра му се ...
Газирани пијалоци во бременост: Да или не?
Кога сте бремени, секој пијалок што го внесувате има влијание, не само...
Бременоста не е само физичка трансформација. Таа е и емоционално патув...
По два месеци безброј променети пелени, ноќи со малку сон и многу гушк...
Заглавен предмет во дишните патишта кај деца
Децата, особено оние на возраст под 3 години, се познати по нивната љу...
Анкета
Доење.
Admin
Дали мислите дека е вистина дека колку подолго жената дои, толку е подобар имунитетот на детето?