Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Сум забележала дека Миа е вознемирена и немирно спие навечер ако ја однесам на гости кај непознати луѓе, во непозната средина, ако прими премногу информации (нови лица, нови места, бучава, силна светлина). Се прашувам, дали е подобро да се навикнува на сите овие нешта, или да ја чувам во помирна средина? Дали и вашите бебиња исто реагираат?
И Јана е иста. Сум забележала дека гужва мноооогу ја изморува потоа е кенкава и многу плаче пред да заспие. Дури и посета на моите или родителите на мм ја престимулира ако цело време се над неа и ја задеваат, навикната е само со мене и тогаш е помирна. Не знам дали е подобро да се навикнува, ајде нека не посоветуваат поискусните мамички.
Внука ми беше иста а и сеуште е иста и на 2 ипол години, не сака гужви и непознати луѓе и едно дете е по дома а друго надвор. Сестра ми вика дека е до карактерот на детето бидејќи и она и зет ми се такви, не се мешаат многу со луѓе. А од друга страна па факт е дека бидејќи тие се такви детево исто така не е многу мешано со луѓе и не е носено често во други различни средини па и немало можност да развие некое поинакво чувство. А што е подобро навистина не би можела да кажам..веројатно тоа е индивидуална одлука. Јас кога моето би било такво, мислам дека би го навикнувала на гужви и луѓе оти мислам дека тоа би му помогнало понатака полесно да се снаоѓа во животот..но, не мора да значи дека е така..
и јас еве почнав да приметувам дека почнува да се плаши од непознати ,правосмукалката, блендерот,кивање,од некој музички играчки и ред други работи на кој претходно не им обрнуваше внимание најверојатно тоа им е фаза во рзвојот почнуват да ни покажуваат што им се допага,а што не моето има 6 месеци и некаде читав дека баш од 6месецна возраст почуваат да разликуваат добро и лошо срцки
Мамички ќе ве молам за совет.Моето бебе има полни 4 месеци.Од пред некое време,почна многу да се плаши,да скока во сон. Не знам што да правам.Дали некоја мамичка имала вакво или слично искуство?
И моето така прави некогаш, според мене тоа не е ништо страшно туку дека развојот на мозочето се одвива нормално и реагира на појаки звуци и слично a во сон веројатно скока заради што сонува и го преработува она што го видело и научило не се плаши не е ништо
< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 10.2.2011 12:16:04 >
Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.