Вознемиреност кај бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Палешка РР -> Вознемиреност кај бебето (19.8.2010 23:38:04)

Сум забележала дека Миа е вознемирена и немирно спие навечер ако ја однесам на гости кај непознати луѓе, во непозната средина, ако прими премногу информации (нови лица, нови места, бучава, силна светлина).
Се прашувам, дали е подобро да се навикнува на сите овие нешта, или да ја чувам во помирна средина?
Дали и вашите бебиња исто реагираат?

Тања РР -> RE: Вознемиреност кај бебето (19.8.2010 23:49:37)

И Јана е иста. Сум забележала дека гужва мноооогу ја изморува потоа е кенкава и многу плаче пред да заспие. Дури и посета на моите или родителите на мм ја престимулира ако цело време се над неа и ја задеваат, навикната е само со мене и тогаш е помирна. Не знам дали е подобро да се навикнува, ајде нека не посоветуваат поискусните мамички.

vezilka RR -> RE: Вознемиреност кај бебето (20.8.2010 9:43:36)

Внука ми беше иста а и сеуште е иста и на 2 ипол години, не сака гужви и непознати луѓе и едно дете е по дома а друго надвор. Сестра ми вика дека е до карактерот на детето бидејќи и она и зет ми се такви, не се мешаат многу со луѓе. А од друга страна па факт е дека бидејќи тие се такви детево исто така не е многу мешано со луѓе и не е носено често во други различни средини па и немало можност да развие некое поинакво чувство. А што е подобро навистина не би можела да кажам..веројатно тоа е индивидуална одлука. Јас кога моето би било такво, мислам дека би го навикнувала на гужви и луѓе оти мислам дека тоа би му помогнало понатака полесно да се снаоѓа во животот..но, не мора да значи дека е така..

*miki mami* -> RE: Вознемиреност кај бебето (22.8.2010 14:16:12)

и јас еве почнав да приметувам дека почнува да се плаши од непознати ,правосмукалката, блендерот,кивање,од некој музички играчки и ред други работи на кој претходно не им обрнуваше внимание најверојатно тоа им е фаза во рзвојот почнуват да ни покажуваат што им се допага,а што не[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
моето има 6 месеци и некаде читав дека баш од 6месецна возраст почуваат да разликуваат добро и лошо срцки [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

Maci3 -> RE: Вознемиреност кај бебето (10.2.2011 11:28:06)

Мамички ќе ве молам за совет.Моето бебе има полни 4 месеци.Од пред некое време,почна многу да се плаши,да скока во сон.
Не знам што да правам.Дали некоја мамичка имала вакво или слично искуство?

arh_diz -> RE: Вознемиреност кај бебето (10.2.2011 11:47:15)

maci3 nie go imavme istiot problem pedijatarot rece deka e toa normalno do 6 meseci.Mada i sega go imame toj problem ponekogas

Pepelaska * -> RE: Вознемиреност кај бебето (10.2.2011 12:14:26)

И моето така прави некогаш, според мене тоа  не е ништо страшно туку дека развојот на мозочето се одвива нормално и реагира на појаки звуци и слично a во сон веројатно скока заради што сонува и го преработува она што го видело и научило не се плаши не е ништо

Maci3 -> RE: Вознемиреност кај бебето (11.2.2011 18:25:04)

Ви благодарам за советите [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Страница: [1]