Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
KROKETI * 750gr kompiri * 100gr brashno * 1lz vegeta * meleni orevi *150gr sirenje (gauda) * 40 gr puter * 2 zolcki * prezla * jajca kompirot se vari pa dobro se pasira se mesha so brasnoto, vegetata, zolckite i puterot. Potoa se oblikuvaat i vo sredina se stava parce sirenje, se valkaat vo brasno, pa vo jajca i vo prezla i se przat. inaku jas ne staviv orevi...tuku sitno si izrendav bieno sirenje, staviv malku pavlaka i vo sredinata staviv kashkaval.
KOMPIR ZA RUCEK 6-7 kompiri 2 pogolemi glavici kromid vegeta sol crven piper crn piper
se secka kromidot i se przi dodeka ne zacrveni.potoa se lupat kompirite i se seckaat na krukcinja.se stavaat vo tava se stavaat zacinite i vo niv se dodava prethodno isprzeniot kromid.na kraj se prelevaat so voda.i se stavaat da se pecat se dodeka ne ispari vodata.crven piper se stava od prilika 2 mali lazicki.
probajte. prevkusni se.jas obicno gi pravam so kuftinja.DOBAR APETIT
се лупат компирите и се сецкаат на тенки тркалца се ставаат во врела вода(да врие) со сол,се оставаат едно 5минутки да вријат,а претходно се спрема тепсија голема со зејтин и сусам.Се вадат компирите и се редат врз сусамот се посипуваат и одозгора со сусам и со зачинот истата постапка се повторува се додека имате комири.Се ставаат да се печат се додека не поруменат им се ренда сирењето додека се топли. преубави се пробајте
се лупат компирите и се сецкаат на тенки тркалца се ставаат во врела вода(да врие) со сол,се оставаат едно 5минутки да вријат,а претходно се спрема тепсија голема со зејтин и сусам.Се вадат компирите и се редат врз сусамот се посипуваат и одозгора со сусам и со зачинот истата постапка се повторува се додека имате комири.Се ставаат да се печат се додека не поруменат им се ренда сирењето додека се топли. преубави се пробајте
ова ми изгледа мноогу вкусно.. баш ќе пробам деновиве.
_____________________________
To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...
5-6 sredni kompiri svareni jajca po zelba obicno stavam 5 100gr sirenje gi matime jajcata so zacini zagrevame maslo gi przime varenite kompiri 5 min potoa gi dodavame jajcata i 100 gr sirenje rendano mnogu e vkusno mmmm
5-6 sredni kompiri svareni jajca po zelba obicno stavam 5 100gr sirenje gi matime jajcata so zacini zagrevame maslo gi przime varenite kompiri 5 min potoa gi dodavame jajcata i 100 gr sirenje rendano mnogu e vkusno mmmm
се лупат компирите и се сецкаат на тенки тркалца се ставаат во врела вода(да врие) со сол,се оставаат едно 5минутки да вријат,а претходно се спрема тепсија голема со зејтин и сусам.Се вадат компирите и се редат врз сусамот се посипуваат и одозгора со сусам и со зачинот истата постапка се повторува се додека имате комири.Се ставаат да се печат се додека не поруменат им се ренда сирењето додека се топли. преубави се пробајте
само што ја кренав празната тавичка од маса мммммммммммммм прекрасен рецепт мм многу го бендиса јас имав и +колбаси и ќебапи и како салата пеглани пиперки со коцки сирење ама мислам дека изедов за тројца
_____________________________
Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа... Биди Среќен!... Нека умрат од глад!!!
Kromidot go przime na zagrean puter,gi dodavame kompirite,zacinuvame,nalevame mleko i voda i dinstame.Koga ke se svarat kompirite go trgame tavceto od ogan i dodavame kajmak,majonez i sitno seckan magdonos.Gi servirame topli naroseni so parmezan.
се лупат компирите и се сецкаат на тенки тркалца се ставаат во врела вода(да врие) со сол,се оставаат едно 5минутки да вријат,а претходно се спрема тепсија голема со зејтин и сусам.Се вадат компирите и се редат врз сусамот се посипуваат и одозгора со сусам и со зачинот истата постапка се повторува се додека имате комири.Се ставаат да се печат се додека не поруменат им се ренда сирењето додека се топли. преубави се пробајте
slaven stana receptov mora da se proba
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 5.2.2011 19:09:00 >
ПОИНАКОВ ПЕЧЕН КОМПИР СОСТОЈКИ • 8-10 средно големи компири • 200 г печурки • 200 г кашкавал, рендан • оригано • сол и црн бибер • масло за готвење ПОДГОТОВКА Компирите излупете ги и замотајте ги во алуминиумска фолија. Наредете ги во тава за печење, ставете ги во рерна на умерена температура и печете додека компирот да омекне. Потоа извадете ги компирите од рерна, и оставете ги на страна да се изладат. Кога компирот е доволно ладен да се држи во рака, исечете ги на половина и издлабете ја средината од половините, која ја оставате на страна. Во тава за пржење, на малку масло запржете ги печурките со зачин и оригано. Потоа, додадете ја издлабената средина од компирите, промешајте и пропржете уше 2-3 минути. Со оваа смеса наполнете ги издлабените компири, кои повторно ги редите во тавата за печење. Откако сите компири се наполнети и наредени, посипете ги со ренданиот кашкавал, така што ќе се покрие целиот компир. Вратете ја тавата во рерната и печете додека да се растопи кашкавалот.
Јас овие ги правев вчера ама мораат многу време да се печат за да не останат внатре живи,пошто цел компир го печеш.А и на пола ако ги сечеш нема место за да се наполнат со печурките.Така јас како што е цел компир му направив одозгора дупче и го полнев со смесата
_____________________________
"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."
аваат едно 5минутки да вријат,а претходно се спрема тепсија голема со зејтин и сусам.Се вадат компирите и се редат врз сусамот се посипуваат и одозгора со сусам и со зачинот истата постапка се повторува се додека имате комири.Се ставаат да се печат се додека не поруменат им се ренда сирењето додека се топли.
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: *miki mami*
1.компир 2.сусам 3.сирење 4.сол и вагета
се лупат компирите и се сецкаат на тенки тркалца се ставаат во врела вода(да врие) со сол,се оставаат едно 5минутки да вријат,а претходно се спрема тепсија голема со зејтин и сусам.Се вадат компирите и се редат врз сусамот се посипуваат и одозгора со сусам и со зачинот истата постапка се повторува се додека имате комири.Се ставаат да се печат се додека не поруменат им се ренда сирењето додека се топли. преубави се пробајте
само што ја кренав празната тавичка од маса мммммммммммммм прекрасен рецепт мм многу го бендиса јас имав и +колбаси и ќебапи и како салата пеглани пиперки со коцки сирење ама мислам дека изедов за тројца
А колку зејтин им ставивте??? Сакам да ги направам утре за ручек ми делуваат многу вкусно.