|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ви недостига ли бременоста?
4.2.2010 14:28:01   
alex_mo
   Фала ти Беби...јас сум  со намера да се породам природно ,па за тоа прашам,да не има некоја компликација или пак во тие болки се боли ,а незнаеш што ....

(Одговор на членот bebi)
Непосредна врска до пораките: 26
6.2.2010 9:58:53   
Adrijana
Alex_mo eve jas malku docnam so odgovorot, no sega ke ti kazam.Mene polovinata uste od pred da ostanam bremena mi bese taka bez veze, potoa bremenosta si go napravi svoeto, normalno celoto telo se menuva, ama ne se sekiraj, ne e nesto za sto mora na lekar da odime, jas mislam deka e normalno posle tolku promeni. Ako mene me prasas, jas ke ti kazam da si se porodis prirodno, ovaa sostojba mislam deka ne e nesto za sto treba da se sekirame. Znaci ne e kompliacija, i nemas za sto da se grizis. Ti posakuvam lesen i brz poragajuser posted image

(Одговор на членот alex_mo)
Непосредна врска до пораките: 27
19.2.2010 12:26:28   
matushka
iskreno, voopsto ne mi nedostasuva bremenosta...
Imav teshka bremenost, so mnogu komplikacii i lezev na patologija 2 meseci so infuzija nonstop...
Neznam dali bo mozela pak da pominuvam niz toa.. Sega koga go imam Mateja i go gledam kako se smee i kolku se raduva na taka sitni raboti.. e toa e veke cuvstvo

(Одговор на членот bebi)
Непосредна врска до пораките: 28
19.2.2010 17:22:25   
Весна
Намерно не сакав порано да пишам на оваа тема, чекав за да со сигурност кажам дека воопшто не ми недостига бременоста. Очекував барем мешето да ми недостига, но и тоа не. На неколку пати ме фати така некаква нежност кон стомачето додека се бањав затоа што тогаш и` пеев, а секогаш првин и најдолго го бањав мешето и си правев филм дека тогаш Јана ужива, се радува и се смешка. Е сега молчам додека се бањам :)

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 29
19.2.2010 17:28:42   
ikipp
mene mnogu

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 30
19.2.2010 19:33:09   
Bile
mene mi nedostasuvaat momentite koga bebeto udirase i mrdase vo stomak a vo globala voopsto ne mi nedostasuva od pricina sto imav teski i komplicirani bremenosti

Gorana i Stefani

(Одговор на членот ikipp)
Непосредна врска до пораките: 31
20.4.2010 2:14:23   
Snowhite RR
Мене ми недостасува, не знам можеби затоа што ми беше прва, па ми беше некако како преодна фаза, од еден начин на живот кон друг, ми недостасува клоцањето во стомакот, разговорите со стомакот каде и да сум, капењето, галењето и многу многу други моменти, но сепак сега е милион пати поубаво со user posted image дома

(Одговор на членот Bile)
Непосредна врска до пораките: 32
20.4.2010 7:47:12   
Rossana
mnogu, mnogu, mnogu, mnogu, ama poubavko mi e so Sara vo race otkolku so Sara vo stomakuser posted image user posted image user posted image Sega mozam da ja gledam kako mi se smee, kako mi se mrsti, kako guga, kako place... sepak mi nedostigaat stomaceto i klockanjata na Sarauser posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 33
9.5.2010 0:09:14   
sinolicka
mnogu mi nedostasuva bremenosta.mozebi deka imav prekrasna bremenost,nemav nikakvi problemi,nitu macnini.najubavo 

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 34
27.6.2010 9:44:46   
AnnaMolly RR
Jas bremenosta si ja pominav najubavo i najlesno, nemav ama nikakvi problemi i ne ni osetiv deka sum bremena. Odev na rabota sekoj den do 5 dena pred da se porodam, celo vreme setav i se pravev po doma. Filip ne mi mrdase mnogu i navecer spiev bez nikakvi problemi. Bi rekla da, mi nedosiga bremenosta user posted image

(Одговор на членот sinolicka)
Непосредна врска до пораките: 35
27.6.2010 17:44:23   
Еличка
Немав некоја тешка бременост, ама баш ич не ми недостасува. Ме нервираше одењето на мочкање секој пола сат, земање крв секој месец, жештините, многу ми беше топло, посебно последните месеци, бидејќи се породив во септември. Едвај го издржав тоа лето, најтопло во мојот живот. Ми сметаше тоа што не можев подолго време да шетам, заради претходно спомнатата потреба за веце, бидејќи не сакав да одам никаде освен дома, да не закачам некоја инфекција. И ако родам уште едно, ќе планирам да се породам пред да почне летото.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 36
27.6.2010 22:41:23   
Martins mom
мнооооогу...ах, кога ќе се сетам што убаво ми беше..мммм....

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Еличка)
Непосредна врска до пораките: 37
27.6.2010 22:51:30   
Twins
voopsto ne mi nedostasuvauser posted image user posted image

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 38
28.6.2010 0:25:36   
Isabella
Bas prethodnive denovi cesto pati si evocirame spomeni od bremenosta, se potsekame kako bese na pocetokot koga testot za bremenost go potvrdi moeto custvo, vo prvite tri meseci ne bese bas lesno, cesti migreni i povrakanja, ama vo vtoroto i tretoto trimesecje bese prekrasen period vo mojot zivot. I klocanjata mi izgledaa kako galenje, iako ponekogas znaev da recam "samo rodi se pa ke ti kazam jas na tebe..."user posted image  A porodilnite bolki gi zaboraviv vednas koga ja stavija Isabella na miote gradi. Ponekogas mnogu mi nedostasuva bremenosta!

(Одговор на членот Twins)
Непосредна врска до пораките: 39
17.7.2010 12:10:10   
majka 79
mi nedostiga,najmnogu sega koga se spream za na odmor.
si kupuvav kupaci i bas si rekov lele kolku poubavo ke mi stoese gorniot del da bev bremena. sega sum daska

(Одговор на членот Isabella)
Непосредна врска до пораките: 40
17.7.2010 12:55:24   
Maria
Кога се породив со Илија,незнам дали дека прва бременост, мнооогу ми недостигаше галењето на стомакот, зборувањето со него и ред други работи.И дали дека многу плачеше првите три месеци,повеке сакав да е во стомакuser posted image user posted image user posted image Се шаламuser posted image .А вторава бременост искрено последните два месеца едвај чекав да се породам.И дека Андреј беше мирничко бебе,воопшто не ми фалеше огромниот ми стомакuser posted image .

(Одговор на членот alex_mo)
Непосредна врска до пораките: 41
22.7.2010 9:39:11   
vesna1
I mene mnogu mi nedostasuva bremenosta. Toa posebno custvo deka nosis nov zivot vo tebe. Teski mi bea prvite meseci koga povrakav ama posle sve bese ok. Koga mrtkase vo stomakot mi bese najubavoto custvo. I mi fali paznjata sto ja imav od site koga bev bremena, MM ne mi davase nisto tesko da dignam, vo prodavnica mi otstapuvaa mesto  i slicno so nekoj isklucoci. Edinstveno sto ne mi fali e deka se sekirav dali ke bide zdravo pravo, sega ja gledam pred mene i i se raduvam.user posted image

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 42
16.8.2010 1:44:53   
biljana_pp
Bremenosta mnogu mi nedostiga iako pominaa samo 3 nedeli od doaganjeto na svet na mojot mal angel Petar , mi nedostigaat negovite dvizenja , negovoto klocanje , pregledite i se povrzano so bremenosta.Nekako mi e cudno kolku bese nemiren vnatre a sega e kako angelce , kolku e miren nemozev ni da zamislam , mislev deka ke bide najnemiren kako sto bese vnatre . Poz do site mamicki user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bebi)
Непосредна врска до пораките: 43
16.8.2010 14:29:30   
elle
ми недостасува затоа што изгледав многу поубаво од сегаuser posted image user posted image user posted image и затоа што секаде си одевме заедно со user posted image

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

(Одговор на членот biljana_pp)
Непосредна врска до пораките: 44
16.9.2010 23:15:33   
lukas
mi nedostiga da,odvaj cekam pak da bidam trudna,mnogu mi bese ubavo koga ke me klockase,no  sega e do mene i pak me klocka,hahah..pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот elle)
Непосредна врска до пораките: 45
16.9.2010 23:20:05   
Anushka
Толку ми недостасуваат моите бремености, би сакала и четврто дете... На работа имам остоијано бремени колешки и потајно им завидувам. Иако три пати бев трудна, иако знам што сето тоа носи, инстиктот е посилен од мене: кога сум бремена, тогаш сум комплетна. Тогаш сум јас.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 46
17.9.2010 16:50:12   
baby mama
Mnogu,mnogu,mnogu user posted image user posted image user posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 47
17.9.2010 16:56:20   
Mamicka3

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anushka

Толку ми недостасуваат моите бремености, би сакала и четврто дете... На работа имам остоијано бремени колешки и потајно им завидувам. Иако три пати бев трудна, иако знам што сето тоа носи, инстиктот е посилен од мене: кога сум бремена, тогаш сум комплетна. Тогаш сум јас.

Potpis

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 48
15.11.2010 17:10:49   
mamamoni
Јас имав прекрасна бременост постојано бев во движење до крајниот тремин одев на работа и тоа во штикли. Софија постојано клоцаше,тоа многу ми недостасува затоа што исклучиво беше мое чуство но имав тежок пораѓај и незнам дали би се решила за второ освен со царски.

(Одговор на членот Mamicka3)
Непосредна врска до пораките: 49
15.11.2010 18:28:12   
Snowhite RR
На мм многу му недостигаuser posted image стално ми вели дека тоа му било најубав период од животот пред бебето се разбира

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.