Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Zdravo ringerajovci, so golema zagrizenost Vi pisuvam bidejki me interesira dali nekoj od Vas imal iskuvstvo so ova ''''cudo'''' koe ne plasi za idninata na nasite ? Momentalno sum 24nedela a cistata se pojavi pred 3-4nedeli,do togas se bese normalno kako sto treba. Razvojot na bebeto e normalen edino sto ne zagrizuva e taa cista na glavata. Mi predlozija kordocinteza i nekoi ispituvanja , no mnogu sum zagrizena sto i kako ke se odviva ponatamu Ve molam piset_e mi ako nesto znaete na ovaa problematika Pozdrav
< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 7.3.2012 7:21:33 >
Во првата бременос еден од моите бебушите имаше циста на хориедален плексус од околу 2мм .Ја виде др. на скринингот во 22 нед. ме испаничи до бесвест и предложи амниоцинтеза но јас одбив затоа што имав ризична бременост.Кога отидов кај матичната убаво ми објасни дека цистите биле нормална појава во развојот на бебето и дека многу др воопшто не ги спомнуваат иако ги гледаат и дека исчезнуваат најкасно до 28нед. И стварно во 27 нед. немаше ни траг од цистата....Колки мм е цистата? И ме интересира кај кој др. беше на скрининг?
Нема потреба од паника .Нормално првата реакција и кај мене беше страотна затоа што незнаев што е поточно таа циста од 5мм . Се појави околи 20-21 недела но др. рече дека со тек на време ке се повлече и дека е нормално ... И така беше се повлече на наредната контрола скоро ја немаше така да без паника и позитивни мисли Спасоје
Spasoje bez grizi, i jas pominav niz tie maki,samo sto mojot bebus imase dve cisiti na dvete komori, mnogu mi bese tesko posto neznaev sto e toa. i mene mi predlozija aminocinteza no ja odbiv zatoa sto bila rizicna za bremenosta, i kako sto mi kaza maticniot dr. do 28 nedela celosno se izgubija i sega bebusot e se vo red i eve sega vo sekoj moment go ocekuvame. Bez griza se ke bidi vo red :) pozdrav
RE: Cista na horiedalen pleksus 12.3.2012 15:30:16
AnaAM
Здраво на сите! Јас сум 18та недела и ја добив истата дијагноза пред неколку дена на ГАК. Иако докторката ми објасни дека се е во ред, да не се плашам, дека тие цисти исчезнуваат и не се опасни, јас не бев радосна како претходно. Инаку докторката не ми предложи понатамошни испитувања, ми рече да не се грижам, дека се е во ред со другите мерења. Сега ми е мило што читам ваши искуства и некако ми олесна. Се надевам дека на наредниот преглед ќе ги снема тие смотани цисти :) Поздрав до сите и благодарам!
RE: Cista na horiedalen pleksus 18.4.2012 17:59:13
mama_sk
I nas ni ja dadoa istata dijagnoza Cistata e so golemina 6*9mm... Iako doktorkata kaza deka ke se izgubi za nekoja nedela, jas sepak sum zagrizena Kazete kako se odvivaat kontorlite kaj vas, povleceni li se cistite?!?
Летните горештини можат да бидат непријатни за секого, но во бременост...
Анкета
Дали вашите момчиња си ги допираат? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.