|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Посесивна мајка
10.8.2011 9:58:39   
Sandric
Ја сво принцип се согласувам со маж ми во однос на тоа кога треба да се кара детето и речиси е воопшто да семе немале конфликт до сега на таа тема.
Додуше и рано е, назад ни се бељите....user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 26
10.8.2011 11:40:01   
AnnaMolly RR
Не сум посесивна мајка. Многу ми е мило на пример дека во последно време Филип е се по татко му. Кога е тука татко му, некогаш не сака ни кај мене, само кај него. Го гушка, го бацува... А мм мим вика Да не си љубоморна што мене ме гушка, а тебе не. Напротив! Мене ми е многу мило што толку се блиски!

А во однос со карањето, НИКОГАШ не сум се замешала кога мм го кара Филип. И обратно. Тоа ни е договор. Ако тој го кара, а јас се мешам, секогаш во иднина кога ќе има и сериозна причина за карање, Филип ќе гледа во мене како заштита. А не сакам така да биде, еден да го кара, друг да го гали.

Live and let live

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 27
10.8.2011 12:10:37   
Mihaela 2010
А во однос со карањето, НИКОГАШ не сум се замешала кога мм го кара Филип. И обратно. Тоа ни е договор. Ако тој го кара, а јас се мешам, секогаш во иднина кога ќе има и сериозна причина за карање, Филип ќе гледа во мене како заштита. А не сакам така да биде, еден да го кара, друг да го гали.

Se slozuvam so ova..mm duri e premnogu mek sprema kerka mi,pa za sekoja nejzina postapka kakva i da bilo i se smeska,mu vikam ponekogas da ja iskara za da znae sto smee a sto ne.Dozvoluvajki i takvi raboti povekje trca kaj nego,posto vo posledno vreme mene cest zbor mi e ne,pa taka znae deka kaj tatko i ke i uspee,taka samo si go gubi mm avtoritetot

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 28
10.8.2011 13:03:31   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

..mm duri e premnogu mek sprema kerka mi,pa za sekoja nejzina postapka kakva i da bilo i se smeska,mu vikam ponekogas da ja iskara za da znae sto smee a sto ne.Dozvoluvajki i takvi raboti povekje trca kaj nego,posto vo posledno vreme mene cest zbor mi e ne,pa taka znae deka kaj tatko i ke i uspee,taka samo si go gubi mm avtoritetot

И мене многу ми смета што и мм и свеки на се што ќе направи Матеа, се смеат. Мм многу пати знае да се насмее, на нешто што не смее да го прави, и прво му е смешно, па после ќе и рече: не, не така. Ама како може да очекуваш да не прави нешто ако се смееш на нејзината постапка, таа мисли дека е интересно и пак го прави истото. Е сега во последно време увиде, дека не може така, па почна понекогаш и тој да свикува малку построго, а не само со смеење.
А инаку јас сум таа што ја кара најмногу Матеа, ама таа пак само по мене трча.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 29
12.8.2011 0:33:05   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Se slozuvam so ova..mm duri e premnogu mek sprema kerka mi,pa za sekoja nejzina postapka kakva i da bilo i se smeska,mu vikam ponekogas da ja iskara za da znae sto smee a sto ne.Dozvoluvajki i takvi raboti povekje trca kaj nego,posto vo posledno vreme mene cest zbor mi e ne,pa taka znae deka kaj tatko i ke i uspee,taka samo si go gubi mm avtoritetot

И мм е мек и ич не го кара тогаш кога стварно треба да го кара и само јас викам и се карам со него, а тој ќе погоди момент да му вика кога му се спие или кога на сабајле станал од спиење и плачи, а тогаш плачи оти е сонлив и нормално не му е погодено. Ама сепак гледам и тогаш да не се смешам, а да му речам да не го кара, ама на посмирен начин да не ме сети дека него го бранам. Договорени сме кога едниот го кара другиот да не го гали, па така иако некогаш не се согласувам со мм и во тие моменти јас не го галам

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 30
12.8.2011 0:38:20   
Snowhite RR
Маца мора да се договорите со сопругот за начинот на воспитување, односно како сакате да го воспитувате детето и да се придржувате кон тоа и кажи му дека сум цел ден на работа не ја гледам многу и сега те молам не ја карај сакам ова време да го поминам квалитетно. Ама сепак внимавајте да не претерате па да ја разгалите и после да не знаете што да правите, сепак треба да се воведат некои правила и за детето и за вас кои ќе треба да ги почитувате сите, а ако Нина ги прекрши ќе мора малку и да ја искарате. Немај гајле ќе се навикнеш. ќе се средите, скоро почна да работиш и се уште немаш воспоставено ред, се уште се немаш навикнато на идејата дека на работа губиш толку време кое можеш да го поминеш со ќерката, ама мора и да се работи

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 31
12.8.2011 7:04:40   
Палешка РР
Јас цел живот сум таква мајка, како во описот на Маца. Никој и никогаш не смееше да го пипне Марио, ниту да му се обрати со повисок тон, па ни неговиот татко..веднаш стапував во одбрана. Така пополека и несвесно, сакајќи да го одбранам од се и сешто, го срушив авторитетот на мм кај Марио, кој дури по долги години повторно си го изгради. Имавме и ние расправии за тоа дека не смеам да го бранам кога тој му вика, бидејќи и тој му мисли се најдобро, но едноставно јас тоа не можев да го применам...инстиктивно го земав кај мене и го заштитував (од татко му user posted image ).

Со текот на годините го променив маж ми, што сметам дека е позитивно, да не реагира бурно на секоја детска глупост и да ги решава работите смирено, но тоа можев да го направам насамо, во разговор со него, а не пред Марио. Е сега кај Марио понекогаш се јавува реакција "Мамо, реши го случајов", но веќе е голем и знае правилно да резонира, па се припазува и тој малку.
Во главно таквиот однос остава последици Маца и колку можеш воздржи се, а и самата знам колку е тешко тоа. Заврти ја темата, почни за друго да разговараш или тргни го маж ти и насамо кажи му што мислиш.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 32
12.8.2011 9:54:17   
Maca25
Се смирив малце после постот на Палешка, мислев дека сум само јас ваква.
Инаку има прогрес и кај мене, вчера Нина збеснуваше низ дома, оставив мм да ја среди работата со неа, јас се тргнав на страна. Но, свекрва ми беше тука и таа почна да ја заштитува Н. Мм само и рече да не се меша и толку! 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 33
12.8.2011 11:01:13   
ananikol

Sekoja edna majka e posesivna-koja poveke,koja pomalku no toa ni e vo prirodata a protiv nea ne se mozeuser posted image
Bitno e e da stavat interesite na deteto mislam na dobroto vospituvanje pred se ostanato

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 34
12.8.2011 13:20:15   
dostickage
Mozebi Viktor e malecok pa seuet nemalo kojznae kakvi belji doprva ni se , no so mm sem se dogovorile nikogas da ne se mesa koga jas karam i jas nikogas da ne se mesam koga on kara.I toa navistina go pocituvame ama navistina.I dvajcata ne boli koga ke go potskarame  no svesni sme deka toa e za negovo dobro.

bas pred nekoj den me izvadi od koza zaso voopsto ne jadese.(Imam pisuvano na temata deka imame navistina ralen problem so nejadenjeto i potvrdeno ni e i od lekar ...)I go karav zosto ne saka da jade. I ete ti go mm posle na samo mi vika abe sonce zasto so drugite decinja si tolku mila a Viktor cesto go karas za nejadenjeto.I mu vikam zasto e moe te nase dete i zasto dusata me boli koga ne jade i koga e ne daj boze bolno a za drugite decinja se grizat nivnite majki dali jadat i spijat jas amo si igram so niv.
I mi rece samo vo pravo si izvini ama i mene mi e tesko sto gledam kako go potskaruvas.Jas pak gledam da ne sum vo blizina koga mm go hrani zal mi e da gledam koga go potkaruva .

Vo sekon slucaj ne si se mesame eden na drug.Moze posle na samo da izanalizirame sto e i normalno ama ona klasicno mesanje ne.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 35
13.8.2011 14:42:51   
vida
Koga bev trudna i se dogovaravme so mm okolu vospituvanjeto na bebeto koga ke se rodi.Se dogovorivme koga edniot roditel go kara deteto drugiot da ne se mesa t.e da ne go brani deteto.E sega iako sin mi ima samo 5 meseci uste sega znam da mu kazam deka ne e pravilno nesto.Mm ednas me slusna i mi vika ne go karaj deteto i bas go potsetiv za razgovorot sto porano go pravevme i mi vika u pravo si i mu se obrati na sinceto slusaj ja mama toa ne e ubavo user posted image Ke bideme cirkuzi izglea nie.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 36
13.8.2011 16:25:13   
Pepelaska *
засега не сум посесивна повеќе јас го карам од сите иако е уште мал ама гледам дека веќе многу работи разбира особено кога ќе му кажеам немој обавезно уште еднаш чепка или прави тоа што не треба и ме гледа мене што ќе направам, кога му велам не или немој одма ги трга рачињата.Исто и мм ако го искара не му велам ништо и тој треба да има авторитет,мали сме ушште ама нели железото се кова додека е жешко

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 37
13.8.2011 17:39:48   
mama26
dodeka e zesko se kova da,ama ne so ednas tuku ustata pena mi fati od zborenjeuser posted image

koga jas go karam mm si kuti,a koga toj go kara togas go trgam na strana i mu kazuvam za sto moze da go kara a za sto e glupost...

no ne pred sinot zatoa sto nejkam da si zeme za pravo da ne go recka tatko mu ili pak jas da dojdam vo kavgi so mm

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 38
24.8.2011 8:48:47   
blue_blue
Маца, мислам дека не се работи за посесивност туку за грижа на совест што по цел ден не си со детето, па и тоа малку време што го имаш сег во карање ли да помине и тоа од некој друг (без разлика што е тоа татко и). Милион пати сум го имала тоа чувство, иако кај нас дома јас сум таа што губи нерви и вика по децата. Дури мислам дека маж ми од мене научи да вика по нив, тој е инаку неверојатно смирен човек. Ми се случило кога тој вика по нив јас да се вмешам, ама никогаш во нивна одбрана, само во насока да престане он да вика. Значи јас застанувам на негова страна т.е. го потврдувам тоа што он го кажал, ама со мирен тон. Ова обично помага да се смири ситуацијата, односно да биде дома ревеолуција, а воедно не му го руши него авторитетот. Значи само него му викам тивко да не вика, а нив ги земам во раце и со мирен тон им кажувам дека тоа што го направиле не е во ред и дека татко им со право ги искарал и дека треба да му се извинат. Инаку јас од толку викање во последнава година по децата конечно сфатив дека многу повеќе ефект (барем кај моите деца има) ако наместо викање ги игнорирам скроз, односно им кажам дека поради тоа што го направиле јас сум лута и сега 10 минути нема да им зборувам. Тоа ужасно многу ги навредува и одма се други деца...ама треба секој пат кога ќе им кажеш така навистина да не им зборуваш 2-3 минути (нив и онака им се чинат како вечност) и да ги ставиш на комплетено игнорирање - не ги гледаш, не реагираш кога ти доаѓаат во скут, итд...Пробај, па ако функционира може и маж ти да го примени. А ти оди скроз во друга соба и затвори врата следен пат кога ќе ја кара за да не слушаш она како плаче и пушти нек реши он ситуација, па после објасни ни му ти како обично решаваш такви ситуации со успех user posted image  Ќе си дојде се на свое место - јас секогаш кога викам по нив, после таква грижа на совест осеќам тоа е чудо едно, ама колку и да знам дека тоа не е во ред - таков е животот, децата треба да  не знаат онакви какви сме, луѓе од крв и месо - значи некогаш ќе згрешиме, некогаш сме лути, тажни, ама важно е да знаат дека бескрајно ги сакаме, поддржуваме и сме тука за нив...

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 39
11.6.2012 16:30:42   
vezilka RR
Ете сега почна и нас тоа да ни се случува. Мажле кога е уморен и ненаспан станува нервозен и често пати се случува за ситници кои можат да се решат на помирен начин да го искара Никола ама сериозно да го искара. Досега не сум се замешала пред детето, ама после се расправам со неги и јас сум му лута и не му зборам. Му реков друг пат кога е нервозен и гледа дека не може даја реши ситуацијата нека се повлече и нека ме викне..мислам дека така е подобро. Не знам ќе видам колку време ќе му треба него да почне вака да функционира..user posted image Мразам викање, мискам дека на детево му е доста викање од баба му, не мора и од нас да го слуша.

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 40
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.