|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
19.9.2012 21:18:10   
majka na tri deca
busavka odi uste utre , ne e strasno nisto -neznam koja nedela si ama sepak e podobro odma da se reagira i da se spreci sto i da e , a deka nema nisto loso nema ne se sekiraj ke ti dadat nesto da pies ako nema podobruvanje od bapskite lekovi user posted image user posted image

(Одговор на членот busavka)
Непосредна врска до пораките: 2226
19.9.2012 23:56:38   
Фиданче
Zdravo user posted image Bev denes na kontrola na GAK na 4D i se e super sto treba da se vidi se vide d-rkata i pak mi potvrdri user posted image . :) Sega i so mm bev i dvajcata zaedno vidovme, srcence :)
Inaku prasav za bolkite vo dolniot del od stomakot i nisko da ne go nosam. Mi reche ne e nisko, vaka se e super a ako imam bolki zavisi kade, da ne e infekcija, pa me prati na krv i urina ispituvanje i ispadna deka nema bakterii, ne e nisto. Toa sto raste se siri i stvara pritisok zatoa me podboluva. Denes muskulite me bolea ama malku samo i toa od strana, znachi kako sto e namesteno bebeto :) Mi reche i ako me boli stomakot, ako taka chustvuvam i pojas da nosam, ama ke vidam kako ke bide za sega dobro e.
Ako imate bolki na besika ili slichno a ne muskuli ispitajte si urina, ako nema bakterii znachi nisto ne e.
Pozdrav i samo pozitivni misli

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 2227
20.9.2012 8:36:48   
Ane50
Ete fidance gledas ne se nisto strasno tie bolki nie samo panicime :) jas sega treba da odam za urina posto pred 3 nedeli nemav kartoni i skapo mi bese na privatno pa sega imam kartoni i ke odam,inace i jas sum nastinata malce smrkam so noseto i me boli grloto i kaslam ama ne mi e mnogu crveno pa ne veruvam deka toa bi mu nastetilo na bebeto sto ima vrska grloto so bebeto :) pijam caevi supi i ke pomine takvo e vremevo promenlivo sea se menuva pa ke nastinuvame site..Mnogu sum srekna i mi e milo sto ve imam vas za soveti inace jas nemam nikogo soveti da mi dava majka nemam mi pocina svekrva mi e psihicki bolna i taka ama blagodarenie na vas sega sum malce posmirena ne mislam tolku negativno ke bide se vo red :)uste edvaj cekam da pocnam da go osekam kako kloca ama ajde uste 3 nedeli ima vreme :)

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 2228
20.9.2012 10:39:57   
bate
e Fidance super, sto se e vo red user posted image .
Ane50 mila taka samo pozitivni misli e se ke bide vo red user posted image .
ke mi kazete li kakov Mg piete, misev deneska da si kupam ama ne znam od koj?
pozdravce user posted image

(Одговор на членот Ane50)
Непосредна врска до пораките: 2229
20.9.2012 10:46:48   
Kori
Bate, jas koga otidov vo Zegin za Mg, taa mi izvadi 7-8 paketcinja, sto sumeci, nekoi prasocinja, nekoi tabletki so ceni od 50do 400 denari. Jas se odluciv za edni okolu 180 den. tabletki zosto sumeci mrzam da pijam, ama nemozam da ti pisam kako se vikaat sum gi zaboravila domauser posted image

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 2230
20.9.2012 14:28:42   
Ane50
Bate jas pijam biolectra sumici se i mnogu pomagaat epten se dobri duri mislam odma vo sekunda mi pominuvaat bolkite :)..Dali na nekoja odvas nekogas vi cuka brzo srceto jas koga se dvizam poveke vreme i koga ke sednam mislam ke mi izleta srceto se plasam da ne mu nasteti toa na bebeto ama moze i e normalno posto srceto sega pumpa poveke krv i za mene i za bebeto :)

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 2231
20.9.2012 14:54:44   
Ane50
Mamicki nekogas mozam da osetam nekoe dvizenje na bebeto ama mnogu neznoo dvizenje edvaj se oseka,a ako ednas mozam da go osetam togas zosto celo vreme ne go osekam?

Непосредна врска до пораките: 2232
20.9.2012 18:47:53   
Ane50
Lele luge mnogu se plasam imam pokaceni leukociti vo krvta imam bakterija na grloto ginekologot mi rece smeam da pijam ospen amoksiklaf a mojava maticna mi prepisa hikoncil tie bile najslabi antibiotici mi e strav na bebeto da ne se prefrli ovaa bakterija mnogu mi e gajle za mene...nekoja od vas imala li do sea nekakva bakterija ??

Непосредна врска до пораките: 2233
21.9.2012 0:20:01   
Фиданче
Mene pred nekoe vreme me bolese malku grlo i nosot mi techeshe ama matichnara mi reche da ne pijam ako ne e poozbilno. Zemav med da jadam, gargara pravev i marisol kapki oti imam sinusi i brzo ZA 2 dena mi pomina. A ako moras da pies antibiotik , nesto poslabo zemi i pravi gargara so zalfijA. POZDRAV !

Непосредна врска до пораките: 2234
21.9.2012 8:20:02   
Ane50
Epa jas imam bakterija na grloto i mnogu mi se pokaceni leukocitite i moram da pijam apcinja zaso kacuvam tempteratura od taa bakterija a i samo ke mi se vlosuva i jas voopsto ne sakam da gi pijam ama moram mi dadoa nekoja mnogu slab antibiotik hikoncil doktorot mi rece smeam da go pijam i deka moram da go pijam ako mi se pokaceni leukocitite ama rece na bebeto ne moze nisto da mu bide

Непосредна врска до пораките: 2235
21.9.2012 8:59:23   
Dreamline
zdravo mesinja...aj i jas moite maki da si gi kazam. prvo imam grcevi vo nozete sekoja vecer. pijam magnezium od 12 nedela 2x250 (taka mi rece Petrova od remedika). Inace sum sega vlezena vo 24 nedela. Isto pocna i stomakot da me zatega...znaci imam kontrakcii i treba poveke da odmaram- e tuka tesko mi odi i zabusavam ama mora da se smiram da ne ispadne nekoja glupost... e taka... ve pozdravuvam

Непосредна врска до пораките: 2236
21.9.2012 15:50:22   
nadbet
Dreamline, i jas mila vlegov vo 24 gn. Za bolkite vo muskulite najverojatno ti se od magneziumot taka da bidejki morash da go piesh jas bi ti rekla da vnesuvash malku poveke i kalcium za da ti se smirat grcevite. Sekoj den iselo mleko ili jogurt ti e najdobro i toa kolku pooveke mozzesh.
Jas isto taka koga osekam mnogu zategnuvanje na matkata duri navecer pijam i po 1 diazepam od 2mg atoa sto i toj ja opusta muskulaturata. Se razbira vo konsultacija so ginekolog go pravam ova.
Odmaraj si i uzzivaj!
Ane

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 2237
21.9.2012 15:54:17   
nadbet
Za Ane, ic da ne se sekirash za antibiotikot, nisto nema da mu e na user posted image i slobodno pij si go, morash da ja izlekuvash bakterijata. Ima user posted image pijat sekakvi lekarstva koga moraat pa pak si ragaat zdravi user posted image .
Ne se plashi od antibiotik samo zemaj dopolnitelno i b kompleks i Acidophilus preventivno da ne ti se javi kandidijaza.
Jas deneska kupiv od apteka edni tabletki Espumisan protiv gasovi pa se nadevam ke si go resham problemot so poduensota, kako balon sum ke poletamuser posted image user posted image
Maka macam so stolicata i varenjeto na hranata i svasta probuvam, od glicerisnki suppozitorii za deca, Portalak sir i sto uste ne.
Pozdravuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 2238
21.9.2012 17:37:13   
new york
i jas osekam zategnuvanje na nekolku sekundi i znam deka se toa kontrakcii.lele zarem uste od sega ke ne fakaat, kako ke terame do kraj user posted image mislam toa znaci rizik od predvremeno poroduvanje neli user posted image nedbet i jas imam problem so zapek i samo po edno kafe mi pomaga. a kakvi se tie glicerinski supozitorii za deca? pomagaat li?

Непосредна врска до пораките: 2239
21.9.2012 18:27:18   
kkiiwwii
Zdravo na site idni mamicki user posted image
Jas sum nova na forumov , se vklopuvam vo novata prikazna so ime bebce.
Veke sum 18ta nedela i nekoj den , pa sledno sto me ocekuva e pravenje na pregledi i toj skrining test ( kako sto go vika mojot ginekolog ) vo drzavna bolnica. Ke mozi nekoj koj veke go napravil ova da spodeli iskustvo, dali si go vidovte bebceto, kako e, kolku dolgo trae ovoj pregled......
Jas inaku imam tuka vo sk maticen ginekolog i nekako kako da ne se zamara, ne znam dali mu e nekoj psihicki pristap za ne me opteretuva ili pak mu e od sto go mrzi.....mi nema ni tezina mereno,nitu krven pritisok, ama bas nisto....baska i pokraj toa sto mi e maticen mi naplaka privatno. Ke mozi za nekoj sovet od Vasuser posted image
Da se navratam na moeto bebce za koe seuste ne znam kakvo e, si go custvuvam kako mi mrda taka nezno, si muabetam so nego.....do sega niti ednas mi se nema gadeno, rano pocnav da se poznavam uste vo 2-3 mesec jas se zabelezuvav, bidejki imam i takva gradba koga se debeleam mn mi se poznava vo stomakot, a sega veke so druga pricina stomaceto mi ripnauser posted image
Pozdrav do site...se nadevam deka vo idnina ke spodeluvame site zaedno iskustva i ubavi momenti user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 2240
22.9.2012 0:12:38   
Фиданче
user posted image tie zateganja se normalni se siri matkata, mislam deka ne se kontrakcii ako se javuvaat od dvizenje ili zamor user posted image Barem mene ne mi spomnaa nikakvi kontrakcii. A magnezium se pie za opustanje na muskulatura, taka da i za matkata. I mene mi reche d-rkata na GAK po 2 da pijam ako osekam zateganja, ama mene mi se namalija za 3 nedeli pa po edno si pijam i dobro mi e. Sega sum 24+5. Pozdrav !!!

Непосредна врска до пораките: 2241
22.9.2012 9:53:20   
Ane50
Epa taka i mi rece doktorot deka nema da mu nasteti na bebeto ovie antibiotici sto gi pijam bile bezbedni za bebeto a i bile najslabi antibiotici i otkako pocnav da gi pijam se osekam malce podobro pa poubavo da mi se izleci bakterijata otkolku da se vlosi..Zosto site go osekaat uste vo 18 nedela a jas ne jas uste malce sum 18 nedela,sega sum 17ta user posted image

Непосредна врска до пораките: 2242
22.9.2012 11:07:02   
sanja.des
dragi user posted image  jas sum 23 nedela vo cetvrtok na 27.09 ke odam na skrining ke mozete li da mi kazete kolku se plaka i dali mnogu se ceka,vo kolku da otidam? Inaku dali nekoja imala bakterija vo urina enterokoka? jas sega ja lekuvam so ampicilin,mi  kazaa doktorite deka e sosema bezbedno za user posted image ,ama moralo so antibiotuik da se lekuva.POZZ do site mamicki

Непосредна врска до пораките: 2243
22.9.2012 11:07:29   
Фиданче
Ane 50, ako mislish za dvizenjata, nekoi go osekaat duri vo 20 nedela ne se sekiraj, vikaat za prvo pokasno e kaj nekoi :) Kaj mene pochna mnogu rano da se oseka pa sega duri i me podboluva tapo koga kloca, ponekogas navecer po 1 saat nemozam da zaspijam duri da se smiri :)
A za antibioticite isto nemas gajle ja znam eden kup trudnici sto piele zosto morale pa nikoj nema posledici. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2244
22.9.2012 14:38:06   
Ane50
Fala fidance :)pa vikaat deka maskite pokasno pocnuvaat da klocaat abe jas nekogas go custvuvam ona nezno kako ke klocne ama toa e ednas vo nekolku dena :(a na eho koga go gledame e nemirko samo mrda :)mene mi e prva bremenost taka da pokasno bi trebalo da pocnam da go custvuvam i poveke :)a ovoj e slab antibiotik penicilin mi rekoa deka e i deka e bezbedno za bebeto edvaj cekam da go vidam na skrining ama ima vreme duri drugiot 19ti user posted image

Непосредна врска до пораките: 2245
22.9.2012 18:28:02   
nadbet
Newyork glicerinskite supp se super efikasni. Jas gi koristam veke 2 meseci, bez niv ne znam sto ke pravev. Kupuvam zaz deca bidejki tie mi deluvaat a i da ne se predizvikaat mnogu grcevi na crevata so pojaki. Gi ima vo apteki na galafarm ili fitofarm isti se i kaj mene posle aplikacija za 1 min deluvaat. Probaj gi!
Ane jas user posted image prv pat go pocustvuvav vo 21g i masko e isto.
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2246
23.9.2012 8:38:46   
Ane50
Aaa dobro nadbet mi olesna sega :) :)Bez vas ne znam sto ke pravev :)

Непосредна врска до пораките: 2247
24.9.2012 10:12:54   
Dreamline

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadbet

Dreamline, i jas mila vlegov vo 24 gn. Za bolkite vo muskulite najverojatno ti se od magneziumot taka da bidejki morash da go piesh jas bi ti rekla da vnesuvash malku poveke i kalcium za da ti se smirat grcevite. Sekoj den iselo mleko ili jogurt ti e najdobro i toa kolku pooveke mozzesh.
Jas isto taka koga osekam mnogu zategnuvanje na matkata duri navecer pijam i po 1 diazepam od 2mg atoa sto i toj ja opusta muskulaturata. Se razbira vo konsultacija so ginekolog go pravam ova.
Odmaraj si i uzzivaj!
Ane

Vo pravo si nadbet...mozebi treba poveke kalcium. Jas ovoj period zataiv so vnes na kalcium malce. Inace definitivno zabaviv malce i ovoj vikend samo ednas pocustvuvav kako me zatega stomakot, a prethodno sekoj den i toa dolgo me drzese. Inace bev na ginekolog i mi rekoa deka da, toa se kontrakcii. Normalno e da se javat vo poodminata bremenost samo mislam kaj mene pocnaa malce rano. zatoa poveke odmaranje.user posted image pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2248
25.9.2012 15:16:35   
malenka
Zdravo na site RR,dali moze nekoja od vas da mi kaze koj meces sum tocno?Gestaciska nedela sum 17 ta.Kako se racuna koj mesec si tocno?

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 2249
26.9.2012 22:20:38   
Фиданче
Bi trebalo da si kraj na 4ti mesec. Na koj datum ti e terminat, na toj datum sekoj mesec vleguvash vo nov mesec od bremenosta. Primer: Mene na 08 januari mi e termin , na 08 oktomvri ke vlezam vo 7 mesec :) Pozdrav

(Одговор на членот malenka)
Непосредна врска до пораките: 2250
Страница:   <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?