|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Денови пред породување
30.10.2009 15:54:21   
profesorica
мој совет е да одиш накај државна или кај што си мислела да се пораѓаш, не сакам да те плашам ама ако е паднат чепот, мора да те следат на ЦТГ.они си знаат само одиuser posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:49:20 >

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 26
   Денови пред породување
30.10.2009 15:55:29   
mami
миличка да ти кажам тоа ти е најпаметно, нека те види твојата до кај си, а ти во меѓувреме средиси се- истуширај се, среди го срамниот дел за да не те средуваат таму- што е ужас- и уживај..уште малку и бебче...и мекици нормалноuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:49:39 >

Непосредна врска до пораките: 27
   Денови пред породување
30.10.2009 15:58:48   
zami
lele ova e super dozivuvawe, kako site da ke se poragame so tebe.
Srekno, i dobredojde vo svetot na majkite

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:50:10 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 28
   Денови пред породување
30.10.2009 16:16:30   
Adrijana
Pa da si dojde mm od rabota i okolu 6 ke otidam kaj mojata doktorka, pa ona ako kaze odma u bolnica ke odam ako kaze da cekam pa ke cekam, dodusa jas bev na predrodilna podgotovka i na predavanjeto ni kazaa deka ova e normalna pojava i deka ne mora odma da trcime vo bolnica.

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:50:51 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 29
   Денови пред породување
30.10.2009 16:23:52   
nenicka
ако ти е прво најдобро да одиш дирекно во болница , немора да значи ке имам болки па се порагам ,кај мене прокрварев сабајлето во 7,30м а дури вецрта добив болки кои траеа само 10 мин и не беа јаки а се породив во 23,55
но пред да 30 мин пред цтг  јади благо ако можеш чоколадно млеко , чоколадо некое јако  ,крем и кока кола за да го имаш резултати  да не те вракаат пак за 1 саат.

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:51:13 >

Непосредна врска до пораките: 30
   Денови пред породување
30.10.2009 16:29:37   
ostoun
So lesno neka ti e i se najubavo jas da ti kazan odi da te pregledaat da vidat do kaj si da si bides pomirna user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:51:43 >

(Одговор на членот nenicka)
Непосредна врска до пораките: 31
   Денови пред породување
30.10.2009 16:31:23   
Adrijana
da da obavezno ke odam, fala vi stvarno sto ste so meneuser posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:52:19 >

(Одговор на членот ostoun)
Непосредна врска до пораките: 32
   Денови пред породување
30.10.2009 16:34:59   
ostoun
I da bolkite poveke se cuvstvuvaat vo polovinata otkolku vo stomakotuser posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:52:46 >

Непосредна врска до пораките: 33
   Денови пред породување
30.10.2009 17:48:46   
Весна
Ааааа, јас бајаги каснам, ама ептен се возбудив само читајќи. user posted image
Леле Адријана user posted image   баш весело е! Јееееиј!
Ајде само така, со насмевка и лесно нека ти е и тебе и на бебушот! user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:53:14 >

Непосредна врска до пораките: 34
   Денови пред породување
30.10.2009 22:47:00   
Tanja K.
Dali ima nekoj informacija kade e Andrijana?
I so lesno

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:53:47 >

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 35
   Денови пред породување
30.10.2009 22:54:30   
denicka
neka i e so lesno i brzo da se porodi. kako sto kaza zami i jas se izraduvav mnooogu. ke si go vidi svoeto najmilo sonce user posted image user posted image user posted image    ako ima nekoj informacija neka pise user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:54:14 >

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот Tanja K.)
Непосредна врска до пораките: 36
   Денови пред породување
30.10.2009 23:55:08   
niki
Со лесно и побрзо да му се израдуваш на user posted image  и бргу да ни се вратиш тука да частиш!

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:54:39 >

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 37
   RE: Денови пред породување
9.8.2010 13:56:22   
Bitolcanka
Драги сегашни и идни мамички, на ова место имате прилика да си ги искажете вашите чувства неколку денови или часови пред породувањето. Заедно ќе се советуваме, бодриме, тешиме и ќе издржиме user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 38
13.10.2011 8:51:41   
arh_diz
Denovite pred poroduvanje mi bea kako vecnost , mislam deka eden den mi traese eden mesec.

Биди тоа што си

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 39
13.10.2011 9:04:02   
Yummy Mammy
Lele, i mene denovive mi se cinat kako vecnost. Kolku brzo mi pomina cela bremenost, voopsto ne osetiv deka sum trudna. Sekoj vikend patuvavme, najnormalno si se banjav, si se suncav, si odev na rabota, si vozev i se uste vozam, si igrav po svadbi... ama od 8mi mesec navaka koga mi kazaa deka mozno e porano da se porodam, denovite ednostavno ne pominuvaat. Na sekoja bolka i sekoj nagon za mokrenje, se si vikam "aha, ete, toa e toa, ke se poragam". user posted image Za dva dena vlagam vo 40 nedela, a bebevo aber nema. Kako vlegov vo 9ti, mu se uarni vnatre... I sega veke me faka panika...

So prvoto voopsto i nemav posledni denovi pred poroduvanje zatoa sto vodenjakot mi pukna vo son, vo 37 nedela, bez nikakvi kontrakcii, nikakvi bolki, od cista mira (ustvari ne bas od cista mira, tuku od sto sedev mnogu mirna, si kupiv prasak od 3kg i si go nosev peski doma posto ubavo bese vremeto) user posted image Ama toa e mnooogu podobra varijanta zasto ne razmisluvas na toa sto ke bide, ne te mavaat bedovi...

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 40
13.10.2011 9:21:01   
miana
ЗНАЧИ- апсолутно нема врска дека ако со првото си се породила порано така ке биде и со второто или пак дека второто се раѓа порано...Ете на сите мамички што порано сте родиле првиот пат да си знаете ..yummy mammy vi e primer user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 41
3.11.2011 15:16:22   
миринда
да ве прасам дали некој има искусво од систина со порогај планирам таму да сепородам и Што треба да земам со себе за бебето

Непосредна врска до пораките: 42
3.11.2011 15:24:23   
Maca25
миранда, повели линкови за искуства од болниците низ македонија и за тоа што треба да се понесе во болница.
се надевам дека ти помогнав user posted image

< Поракaта ја уредил Maca RR -- 3.11.2011 15:25:00 >

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот миринда)
Непосредна врска до пораките: 43
3.11.2011 15:30:10   
taisa
dali znaete dali nesto znaci vo odnos na terminot toa sto gradite mi stanaa mnogu tvrdi?
bev denes na GAK i nisto ne mi kazaa ni 2 min ne bev vnatre i mi vika za edna nedela na kontrola imas dovolno voda , ne me ni proveri dali sum otvorena maticnata poslednite dva pati me proveruvase i me stavase na CTG ,a i nisto ne me prasaa za bolki ili nesto drugo
user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 44
3.11.2011 16:15:14   
AnnaMolly RR
denovite i nedelite pred poroduvanje mi bea tolku lesni kako da bev 9 nedeli, ne 9 meseci bremena. so saati setav peski niz prodavnici, odev na rabota do 10 dena pred poroduvanje. vo petok bev peski od kale do drzavna, pa do rumunska i nazad do kale, a po dva dena se porodiv. ic ne mi bese tesko. ama se porodiv vo 37 nedela. da cekav do 40 pa i 41, 42 nedela kako nekoi mamicki, sigurno ke mi oteznese.

Live and let live

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 45
3.11.2011 16:58:47   
kikicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: миринда

да ве прасам дали некој има искусво од систина со порогај планирам таму да сепородам и Што треба да земам со себе за бебето

срце ништо не ти треба во систина да носеш освен крема за брадавиците и влошки за градите во случај да ти тече млеко али немораш бидејќи имаш спавачи чисти ти носат секој ден по 3 така да мењаш и да ти потече,полнач за мобилен ,некоја стега ,штипка за глава и тоа е апарат ако сакате да си се сликате со бебушко,Четка за заби дури и да заборавиш има таму ичетка и паста. Алиштенца за бебушот и за тебе ништо не ти треба освен тоа што ќе облечеш пред да си одиш.ете така јас цела торба спремав и на крај ништо не искористив.

< Поракaта ја уредил kikicka -- 3.11.2011 17:00:36 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 46
3.11.2011 22:52:08   
Andriance
Abe ni krema za bradavici ne bi trebalo da i treba..ja vo remedika i to ago dobiv...cist LANOLIN

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 47
26.11.2011 11:41:33   
миринда
кикицка а да те прасам како помина порагајот царски или нормален леле колко се пласам какао ке биде темолам написи неШто за тоа.благодарам

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 48
27.11.2011 0:39:25   
Andriance

кикицка а да те прасам како помина порагајот царски или нормален леле колко се пласам какао ке биде темолам написи неШто за тоа.благодара

ic da ne se sekiras..uzivaj...tamu si vo zlatni race...ako nesakas ili se plasis mozes i nishto ama BAS NISHTO da ne osetis a da bides svesna se razbira..samo opushtise i uzviaj

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 49
27.11.2011 10:09:57   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

кикицка а да те прасам како помина порагајот царски или нормален леле колко се пласам какао ке биде темолам написи неШто за тоа.благодара

ic da ne se sekiras..uzivaj...tamu si vo zlatni race...ako nesakas ili se plasis mozes i nishto ama BAS NISHTO da ne osetis a da bides svesna se razbira..samo opushtise i uzviaj
[/quot

не му а мисли нормално е да се плашеш ,јас ја надносив и бев царски ,не се отварав и со провокација чекавме да се отворам демек а бебушот немаше абер за излегување имам пишувано во породилна приказна. поминав супер да ти кажам! диши издиши само и не се оптеретувај со секакви мисли.Ајде со лесно нека ти е!

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.