|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2 3   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Денови пред породување
30.10.2009 12:37:21   
Adrijana
Vakaaa hihihi edvaj pisuvam od vozbuda, kako sto znaete terminot mi e na 11.11.09, sto znaci uste dve nedeli ima. Bev vo WC pred 5 minuti i na vloskata zabelezav malku krv i poveke slus taka nesto ligavo. Znam deka najverojatno toa e onoj cep sto ja drzi matkata zatvorena 9 meseci. Znam deka verojatno se blizi poragajot, za nekoj saat ili utre juhuuuuser posted image , samo sakam da znam dali ste imale vakvo iskustvo i za kolku vreme ve fatile bolki? Jas inace uste od sabajle se osekam bez veze kako da sum u PMS, taka me naboluvase stomakot epten po malce kako za mentruacija, ama sega bas pa ic ne me boli. Ajde piset_e na koj sto mu se slucuvalo.user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:35:49 >

Непосредна врска до пораките: 1
   Денови пред породување
30.10.2009 12:40:15   
profesorica
јееееееее user posted image user posted image user posted image user posted image Најверојатно ти почнало породувањето, само смирено се ке биде.

Вака моите искуство е слично како кај тебе, ми потече крв и слузава течност а болките ме фатија после неколку саати.Кај секоја жена е различно.

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:36:16 >

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 2
   Денови пред породување
30.10.2009 12:42:42   
Adrijana
Fala Profesorice, ne znam epe sega pak me pecna stomakotuser posted image , uf kolku sum vozbudena.user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:36:54 >

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 3
   Денови пред породување
30.10.2009 12:42:56   
Еца
Ајдееееееее ќе јадеме мекици во нашиот бар, јупииииииииuser posted image user posted image user posted image Само опушти се и се ќе биде добро. Ајде чекаме известување за нашето рингерајчеuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:37:14 >

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 4
   Денови пред породување
30.10.2009 12:44:33   
Mila na mama
Спремај се за во болница и со лесно. Чекаме мекици.user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:37:36 >

love u all

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 5
   Денови пред породување
30.10.2009 12:45:22   
Adrijana
Vie prvi doznavate vi vetuvam ( normalno posle tato hihihi)user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:40:48 >

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 6
   Денови пред породување
30.10.2009 12:46:55   
arh_diz
lesno da se porodis user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:41:12 >

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 7
   Денови пред породување
30.10.2009 12:48:30   
Adrijana
Fala vi drzete mi sreka, lele kolku se vozbudiv ne mozam nasmevkata da si ja trgnam od liceto...user posted image
A za vo bolnica sum spremna od pred eden mesecuser posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:41:33 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 8
   Денови пред породување
30.10.2009 12:49:43   
Сани
samo so lesno!!! i smireno

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:41:56 >

Непосредна врска до пораките: 9
   Денови пред породување
30.10.2009 12:49:50   
STRUMFETA
brz i lasen poragaj i se najubavo.  brgu i ti ke go vidis najubavotouser posted image na svetot.Site sme so tebe.Samo poleka i smireno-mesto za panika nema.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:42:20 >

Непосредна врска до пораките: 10
   Денови пред породување
30.10.2009 12:53:28   
Adrijana
Mnooogu vi fala za poddrskata, a so ogled na toa deka sum sama doma ova i te kako mi e potrebno.
EE jas ne veruvam vo sonista deka pretskazuvaat nesto, ama eve na pr. sinoka sonuvav kako mi puknal vodenjakot, i eve op uste istiot den jas izgleda ke ragam, a i ke pocnam da veruvam vo sonistata hihihiuser posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:42:57 >

(Одговор на членот STRUMFETA)
Непосредна врска до пораките: 11
   Денови пред породување
30.10.2009 13:19:15   
mis.
Вака сега кај мене за првата бременост чепот ми пукна сабајлето а се породив наредниот ден во 18часот а за второво чепот ми пукна сабајлето во 8,30 а се породив во 15,35.Се е индивидуални и зависи од бременоста.Се зависи на колку време се јавуваат блките.На почетокот тие может да бидат на 30 ми но кога ќе станат на 5 мин е тогаш почнуваат и контракциите.Додека не се зачестат болките немаш место за паника.
ЛЛЛЛЛЛееееелееее ама се зазборив ајде со лесно па да јадеме мекици одамна не сме се почастиле со ново бебенце на рр.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:43:21 >

Непосредна врска до пораките: 12
   Денови пред породување
30.10.2009 13:21:09   
mami
 миличка..со лесноооо...само не брзај уште накај болница, види како ке се одвиваат работите, за да не седиш таму за џабе..леле уште едно бебенце..ајде мила чекаме вести user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:43:42 >

Непосредна врска до пораките: 13
   Денови пред породување
30.10.2009 13:37:33   
beki RR
Среќно и со леснина,те чека најубавиот момент во животот.

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:44:12 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 14
   Денови пред породување
30.10.2009 13:50:35   
Saturn
Kolku perkrasno, ajde i so lesno. user posted image

I mene toa mi se sluchi vo bolnica a bolkite pochnaa mnogu nabrzo, mozebi najmnogu za saat vreme.

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:44:41 >

(Одговор на членот beki RR)
Непосредна врска до пораките: 15
   Денови пред породување
30.10.2009 13:54:42   
vezilka RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...супер си..ајде па со лесно..и, се знае..мекици..coming soon..

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:45:07 >

(Одговор на членот Saturn)
Непосредна врска до пораките: 16
   Денови пред породување
30.10.2009 13:59:54   
natasha
so lesna neka ti e.Moeto poroduvanje so Luka pocna taka,koga otidov vo bolnica bev4prsti otvorenauser posted image user posted image user posted image ti posakuvam sreka i lesno poroduvanje

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:45:32 >

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 17
   Денови пред породување
30.10.2009 14:05:17   
Mamicka3
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Среќно и со лесно да си поминеш па да се радуваш на user posted image  

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:46:07 >

(Одговор на членот natasha)
Непосредна врска до пораките: 18
   Денови пред породување
30.10.2009 14:13:07   
mis.
Ја нема сигурно го фатила патот кон породилиштетоuser posted image ај со лесно нека и е .

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:46:33 >

(Одговор на членот Mamicka3)
Непосредна врска до пораките: 19
   Денови пред породување
30.10.2009 14:49:59   
Палешка РР
Со лесно Адријана, живо и здраво бебе да си родиш user posted image  user posted image  user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:46:55 >

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 20
   Денови пред породување
30.10.2009 15:00:24   
alex_mo
  Со лесно Андријана и само слушај ги инструкциите за породување и се ке биде ок ,па за некој ден ке ни пишуваш за твоето породилно искуство.
Мене ми се случи исто,прокрварев околу 14ч,не придавав значение,цел ден шетав,немав болки, нокта околу 3ч имав веке обилно крв и без болки отидов во болница.Се породив за 15 мин,многу лесно....ти посакувам и тебе и на сите таков порагај..user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:47:17 >

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 21
   Денови пред породување
30.10.2009 15:14:25   
Maria
So lesno da si pomines Adrijana,stiskam palci za tebe.Good luckuser posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:47:38 >

(Одговор на членот alex_mo)
Непосредна врска до пораките: 22
   Денови пред породување
30.10.2009 15:14:34   
alex_mo
  Андријана со лесно и само слушај ги инструкциите за породување и верувај дека се ке биде ок ,па за некој ден ке ни ги пишеш искуствата од твоето породување.
Мене ми се случи исто со првата бременост.Прокрварев околу 15ч,не обрнувавв внимание и цел ден шетав и немав болки.Ноќта во 3ч убаво прокрварев и без болки отидов во болница.Се породив многу лесно за 15 мин.Андријана и тебе и на сите трудници и сама себе си посакувам оваков порагајuser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:48:02 >

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 23
   Денови пред породување
30.10.2009 15:29:05   
nadica
ајде мила со лесно да ти биде и како што не извести за почетокот така да не известиш и за породувањето како поминало се

биди храбра мила и смирана ти пуштам среќа и позитивна енергија

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:48:23 >

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот alex_mo)
Непосредна врска до пораките: 24
   Денови пред породување
30.10.2009 15:52:20   
Adrijana
Uste ne sum fatila nakaj bolnica :) , probav da zaspijam malku, ama ocite ne mozam da gi zatvoram voopstouser posted image , uste nemam bolki, ustvari imam taka na 45 minuti po nesto ama sooosema slabo, poveke polovinata me boli od sto stomakot. Sega koga vlegov vo WC mi izlegoa nekoi taka malku pogolemi parcenca, izgleda bas toa e cepot, a vaka krvarenje mnogu i nema, poveke e kako rozevo belo pranje. Planiram do 6 ako ne dobijam bolki, da trgnam do mojata doktorka i taka e vtora smena, cisto da mi kaze do kaj sum, a vo bolnica ic ne mi se odi, ke gledam da odlagam sto e mozno poveke, isto ke mi boli i doma i tamu, samo sto tamu ke bidam samauser posted image .

Fala vi najmnogu za poddrskata, stvarno mi znaci sto ste so mene vo ovie momenti.user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 9.8.2010 12:48:47 >

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2 3   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2 3   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.