|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Цуцла-лажовка
15.2.2010 12:56:56   
mami
ја користевме и искрено не се припотресував многу за сите бактерии- може ке ме карате, ама акотака гледаме секаде ги има. Лука е со сите играчки на земја, има постелено негово килимче врз големиот тепих и се му е тука. Играчки не сум бришела никогаш, освен оние неколку што му ги донесоа за гризење и тоа само кога ги извадивме од кутија и после само под млаз вода и толку. Цуцлата ја имаше некаде до годинката, после ја фрливме одеднаш и кенкаше ден две и толку. Инаку- секогаш сме имале една цуцла што ја цуца и друга што стои запакувана во случај да не ја најдеме старатаuser posted image Сум за цуцлите и здравје и на второто пак ке му ја понудам.
е она што не ми е убаво е кога ке видам дете од 3,4,5 години со цуцла. Тоа ми е безврска..Но, секој со своите убедувања, нели такаuser posted image

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 51
15.2.2010 13:04:44   
mother 29
Добре ни дојде Канди,најпрво на форумот..и гледам добри инфо ни нудиш и добра ти е тактиката со цуцлите......

овде ни се добре дојдени сите добри совети и сугестии, а не препукувања и самопокажување која мајка е најдобра и како нејзиниот начин е најдобар!
уште еднаш добре дојде за Candy,и се надевам дека ке го поделиш со нас твоето искуство и во други теми!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 52
15.2.2010 13:05:19   
candy
e pa neli de sekoj so svoe iskustvo.moite bea non-stop na zemja na nivno posebno kebence se dodeka ne proodea.i bez nikakvi traumi se odelivme od cuclite.sami si gi frlija vo gubre.prethodno im gi isekov i im objasniv deka se oni golemi,imaat zabi pa zatoa gi iskinale.

i ne spiea so niv,tuku zaspivaa pa podocna ke gi pluknea.

a igrackata koga ke padne na pod ne trcas odma da ja sterilliziras,eventualno ke ja trgnes ili izbrises.a cuclata ako padnese odma ja trgav i dava druga,sterilizirana.

pa i od tamu  zaklucokot deka na cuclata nema bakterii.a kako sto i pisa majkata pred mene,ne treba da se preteruva zosto coveckiot organizam sam po sebe ne e sterilen i nikoj ne zivee vo sterilna sredina.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 53
15.2.2010 14:19:50   
BEBICA
Kako prvo ne se prepukuvam a i ne sakam da me prozivaat nikogo ne rpzvav.Od druga strana ne se pravam najdobra majka posto site majki se dobri za svoeto dete.
Taka da od sega ne komentiram.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот candy)
Непосредна врска до пораките: 54
15.2.2010 14:32:01   
Палешка РР
А зошто да ми плаче миличката моја.. Миа не ја сака цуцлата, никако, само кога сме на вакцина, после сииилното плачење ја прифаќа додека си дојдеме дома.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 55
15.2.2010 14:39:02   
bebi
Син ми никако не може да заспие без цуцлата. Плаче, вика и кога ке заспие тогаш му ја вадам и нема проблем. Нормално, ја мијам кога ке му падне но не секогаш. А и играчките, првите месеци ги миев само под млаз вода секој ден, а сега многу поретко. И на земја седи, па со рачињата фаќа, но не можеш постојано да го држиш детето под вода. Имам тетка доктор, и она вели дека детето на таков начин и ќе си створи имунитет.
Не можеш се да држиш стерилно.......

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 56
21.7.2011 15:52:04   
Natuska85
Моето user posted image   си ја сака цуцлата.А стане кенкав,почне да му се спие ќе му ја ставам и си заспива без проблем,па после некое време кога убаво ќе завлече сам ја пушта.А инаку така преку ден ќе му ја ставам и ако се заигра нешто или се  загледа додека го возиме во количка ја пушта не му е интереснаuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот bebi)
Непосредна врска до пораките: 57
30.9.2011 13:33:53   
Andriance
Nas uste prvite dva saati vo remedika ni stavija cuce...ja obozavame..po sekoe pagjanje se mie po mlaz zeska voda...nekolku pati nedelno se sterilizira..ama ubavo ni e so nejze...aman pa site nie recisi sme izrasnale so cucli..ne vikam deka moze nema ic bakterii..ama aj kazete mi vo sto nema???? pa deca shto se ne pikaat vo usta..ali sosema razbiram deka ima majki koi negiraat cucli a i deca koi ednostavno ne gi sakaat..znachi...se e pravo na izbor user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 58
30.9.2011 15:11:47   
maki1
Blaze vas mamicki cii user posted image sakaat cucla.Jas na moevo user posted image neznam uste kakva ne i kupiv ama djabe ne faka,moite gradi se cucla pa taka po celi denovi si sedimeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,i najtragicno e sto stom izlezeme nadvor se bara "cuclata".Eh sto bi mi bilo keif da ja vidam so cucla,epten mi se slatki bebusite taka ama ete moeto neke za ziva glava.

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 59
30.9.2011 15:21:00   
anedespo
Moite ne fakaa cucla. A i ne forsirav, zasto vo princip sum protiv cucli i sisinja, megjutoa nikogas ne bi osudila dokolku nekoj koristi kaj mali bebinja. Megjutoa eve primer na brat mi decata zaspivaat so cucanje od sisenca a imaat 3 i 6 godini. Toa e sramota. Ova veke go osuduvam.

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 60
30.9.2011 15:36:54   
miana
Ako vi kazam deka jas po sovet na sveki,na kerkami od bebus i davav cucla so med zosto obicna ne ja prifalase i odtuka si naveav eden kup problemi,,Ne sakase da jade bebeto i postojano i lupavme med...E sega so ova bebe - MED da ne vidam ,a cucla ako faka-faka,a ako ne - zdravje..

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 61
30.9.2011 16:45:55   
lilicka
Еххх да не е таа цуцлааа незнам што ќе правевмее..супер си ја прифати одма после раѓањето инаку нон-стоп плачешее

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 62
25.10.2011 16:37:26   
JovanaJ
Cucla koristevme samo prvite 2 nedeli. Iako imavme kupeno 5-6 za sekoj slucaj.user posted image I posle tie 2nedeli ne sakase veke. I nikogas ne pocna da pie mleko/voda od sise so cucla. Direktno od klunce. Malku se namacivme vo periodot koga nemoze da pie od klunce a ne saka sise so cucla....user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 63
31.10.2011 1:07:35   
jagodica
Kolku se slatki bebinjata so cucle user posted image Marija voopsto ne ja fakase a bese tolku mnogu placlivo bebe bese samo ostanata na grada samo cicase .A sega Mihaela ima tri meseci i od pocetok i ja ponudiv ne ja prifati sega i ja dadov ja prifati bez problem a mnogu e mirna kako da nema bebe doma i koga ke zakemka ili za noke ke i ja dadam i pak ako mi tekni a ne non stop cuclata v usta user posted image

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 64
31.10.2011 8:46:22   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo

Moite ne fakaa cucla. A i ne forsirav, zasto vo princip sum protiv cucli i sisinja, megjutoa nikogas ne bi osudila dokolku nekoj koristi kaj mali bebinja. Megjutoa eve primer na brat mi decata zaspivaat so cucanje od sisenca a imaat 3 i 6 godini. Toa e sramota. Ova veke go osuduvam.

i jas go delam stavot.sin mi imase cucla lazacka i toa od kaj dva meseci negde zasto zivam sama i mu ja davav samo dodeka mu pripremav mleko za da ne place.posle pocna da zaspiva so cucla i tolku.e arno ama koga stana pogolem i pocna da lazi pocna sam da si ja zema od krevetce i pocna na zezanje da se navlekuva.vednas mu ja trgnavme i sega sme bez cucla lazacka.ne mozam da opisam kakva apstinencijalna kriza imase.strasno.srekja pomina za okolu desetina dena.Otkako ja trgnavme cuclata za zaspivanje navecer sfativme deka deteto sakalo mlekce da si pie navecer i bilo gladno a vaka se lazelo so cuclata.koga bese bebe ja plukase koga ke zaspiese ama kako pocna da raste spiese celo vreme so cuclata vo usta.uzas.i da , malku dobi na tezina navistina mu trebase.da imam drugo dete nikogas ne bi mu dala cucla lazacka.

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 65
31.10.2011 8:47:30   
dostickage
a za pienje mlako do 6 meseci so cucla posle so klunce.nekaacko na NUK za od 6+.
sega ima godina i 5 meseci uste nekoj den i mlakce kako i drugi tecnosti si pie od caski so kluncinja.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 66
31.10.2011 11:51:06   
kikicka
Леона од кога се научи да ја држе во рака сама си ја зема,и од кога почнаа забите да испаѓаат си ја глода и ја плука, инаку мене ме чекаше јас кога ќе и ја дадам тогаш а јас ја давав само пред заспивање,свеки а заплачеше она одма цуцетооо цуцетоо дај и го.Јас нормално не и го давав.сега исто ќе заспие со него и по некое време го пушта.али гледам да ја одвинкам па сега има време уште некој месец и давам

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 67
16.11.2011 12:54:59   
pinki
nie imame 3 meseci i ne koristime cucla,user posted image sakam da mu kupam i da probam da mu davam,od edn pricina SE ZIVO LAPA vo usta,race ,bluza kebe,igracki se sto ke fati,dali e toa period ili pa rano ke vadi zab.POMOS od iskusnite majkiuser posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 68
16.11.2011 12:58:59   
AnnaMolly RR
Пинки, ни моето бебе не фати цуцла, а се ставаше во уста. Тоа е нормално, децата прво преку устата го откриваат светот, се додека не си ги откријат рачињата user posted image
Мој личен совет е штом до сега не фатило цуце, немој со сила да го тераш. Нека си лапка тропалца или тие гумичките што се за заби, ништо страшно не е ако не сака цуцла. Па и полесно ќе ти биде вака, после сметај дека треба да го одучиш од цуцлата, а тоа може да биде многу тешко.
user posted image

Live and let live

(Одговор на членот pinki)
Непосредна врска до пораките: 69
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.