Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
одвратнооооо. една иста личност ги чита сите карактери, гласот монотон, башка може ја сакам оригиналниот јазик да си го слушам, да научам некој збор, а не вака, кaкo нинџа желки да гледам
викаат дека е потешко да синхронизираш филм отколку да глумиш..тоа треба да се направи мноооогу добро а веројатно треба и добра техника за да не биде крајниот резултат смешен..а мислам дека ништо од тоа нема кај нас
Јас лично претпочитам да го слушам вистинскиот глас на актерите во филмот или серијата , а што се однесува до филмчињата , цртаните филмови и програмите наменети за деца мислам дека треба задолжително да бидат синхронизирани на мајчиниот јазик.Доколку некој сака неговото дете да научи некој странски јазик , постојат многу начини да пронајде соодветен материјал (видео,аудио или пишан) кој би му користел за таа намена.
викендов имав прилика(бев принудена) да погледам малку шехерезад- првпат морав бевме кај баба на Данчо на ручек и беше пуштен тв и сите зјапаа и си раскажуваа што се десило.јас и мм бледо се гледавме и се смеевме под мустак.
па тоа благе везе нема- 3 ца читаат без емоции, без ништо, многу е смешно.како да не е тој филм него си прават луѓево монотон муабет.
со еден збор-КАТАСТРОФА!!!
Синхронизацијата е добра за зачувување на јазикот, но без разлика колку се добри глумците никогаш неможе да ја пренесе оргиналната емоција и се губи и на специјалните ефекти. Јас сметам дека е подобро нашите телевизии да поработат на поголема наша продукција, отколку да превземаат туѓа и да се бламираат со синхронизација. Единствено оправдана ми е синхронизацијата на детските цртани филмови.
ja vidov temava i se setiv da ve informiram na 11 septemvri na a1 ke se prikazuva FILMOT Petar Pan so makedonska sinhronizacija. so netrpenie go cekam bidejki sigurna sum deka ke mu se izraduvaat moite deca. vo posledno vreme kaj nas se mnogu aktuelni "malite ajnstajni" bas poradi toa sto se so makedonska sinhronizacija.
emociite gi nema vo sinhroniziranite filmovi. kako koga mi e dosadno pa taka bezvolno zboram. nema strast nema ljubov nema plac.nema smea.vestacki mnooogu
Јас пак некако се навикнав и многу ми нормално На почеток ми беше чудно ама веќе не.Синхронизацијата се применува насекаде низ светот.Фала му на Господ што кај нас дојде покасно, па имавме можност да усовршиме англиски од филмови, а богами некој и шпански научи Ако не ги зинхронизираа и овие турските филмови, можеби и турски ќе научевме Од кога почнавме со АБР, бидејќи работиме 3 саати на ден, се изнагледав серии, мора со нешто да се занимавам додека работам.Инаку 3 саати не е лесно само да седиш и и да ја движиш раката голе - долу.
Единствено оправдана ми е синхронизацијата на детските цртани филмови.
евентуално и детските серии, се друго ми е тоолку безвезе. Мислам дека причината за зачувување на јазикот не е издржана. Вака само може да не ни „легнат“ странските јазици (како што кажаа погоре). Башка осакатена е глумата на актерите, некој се внел во ликот со израз, јазик, боја на глас ... и на крај да биде смешно синхронизиран. Се сеќавам еднаш пред мнооогу години кога бев во Бугарија, се смеев до солзи на синхронизацијата на Pretty woman. Циркуз: “your husband is a very lucky man“ = „М'ж ти к'сметлија човек“ ... абе плачев од смеење
Ауууууу луге можеби ке бидам нападната од нивните обожаватели, ама мислам дека ова турските синхронизирани филмови не нападнааа, нема ништо друго на телевизија што да се гледа, па и на седенка со пријатели кога ке се загледааат нема спас, куртуливме од шпанските серии сега се на ред турски. Искрено ако станат нашиве револуционери кои се бореле против турското ропство, илјада пати ке се покаат за што го дале животот Не осудувам, тоа е право на избор, ама што е многу многу е, тие што не гледаат немаат право на избор после 17 часот, нема што да гледааат на овие нашиве македонски програми, што ти се вика бизнис.
Mene mi se dopagaat mnogu nasite sinhronizirani filmovi. I mislam deka nie toa mnogu dobro go pravime! Sum gledala porano germanski sinhronizacii na angliski filmovi. Lugevo kako samo da si citaa tekst pred sebe. Tolku loso zvucese sto i izgledase deka usnite i glasot se nesinhronizirani. Kako i da e, sekoja cest za nasite glumci mislam deka odlicno si ja vrsat svojata rabota vo odnos na ova! Bravo! E sega za kvalitetot na seriite ili filmovite ne navleguvam druga tematika e toa...
Ич не си нападна и јас се сложувам со тебе. На што личи ова не може човек да се едуцира само глупости некои, плачки, измами мака да ти стане од се. Дури ми смета и цртаните што ги синхронизираат, децата не можат друг јазик да научат. Па јас научив најмногу англиски од цртани
Ауууууу луге можеби ке бидам нападната од нивните обожаватели, ама мислам дека ова турските синхронизирани филмови не нападнааа, нема ништо друго на телевизија што да се гледа, па и на седенка со пријатели кога ке се загледааат нема спас,
Башка па и гласот на максимум, нели да не пропуштат некој збор. Јас кај моиве не можам да отидам од што се толку заразени и сите со ред ги гледаат и загледани, ТВ на цел глас и само се нервирам кога ќе појдам, ни да се видиме, ни ништо
И мене ми е поубаво да читам и да го слушам оригиналниот јазик, ама тоа е сега се синхронизираат.И ако си гледам Љубов и казна а Мартин спие ништо не слушам. За цртаните се согласувам и јас дека е пожелно. А дека нема што да се гледа има бе женски на фокс лајв има интересни серии свртете таму . Инаку од актериве наши најоригинална ми е Јелена Жугиќ во синхронизацииве , друг никој.
И да се надоврзам зошто овие нашиве додека откупуваат турски серии за синхронизација, не направат една убава македонска серија со љубовна приказна, без пцуење, без љубоморни комшии и плукање на општеството? Една нормална убава приказна која верувам секој би ја гледал
Одвратни ми се.Се надевам дека ќе останат само на синхронизирање на турскиве серии.Замислете да ги гледате синхронизирани Кум или Мирисот на жената .Кој е тој наш глумец што би го позајмил гласот за Ал Пачино
Milo mi e sto pocnaa detskite crtani filmovi na KidsCo da gi sinhroniziraat za da ne moram jas simultano da gi preveduvam - a sega on sto rece? - a sega ona sto mu rece? - a sega sto vika? - a sega? Ne znam dali ste gi gledale Wiggles - zakon se!
Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.