|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Медаљони од бело месо

Автор:
Редакција Рингераја

Одличен начин за подготовка на пилешко и мисиркино месо. Многу сочно и вкусно!



Подготовка

Исечете го месото на шницли со средна дебелина. Секоја шницла истолчете ја со чекан за месо. Изматете ги јајцата со павлаката. Доколку имате помали јајца ставете две. Посолете со вегета и додадете уште некој зачин по желба. Во добиената маса ставете го месото да биде потполно прекриено со јајцата и павлаката. Оставете го во фрижидер најмалку два часа, а може и повеќе. Најдобро е да го оставите цела ноќ, а следниот ден да го пржите. Подготвеното месо извалкајте го во презла. Пржете го на масло од двете страни, додека не се зацрвени.

Време на подготовка од: 150
Време на подготовка до: 180
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

околу 500 гр. пилешко или мисиркино бело месо
1 јајце
2 лажици кисела павлака
вегета
презла
зачини по желба
масло



Анкета

Млеко.
Admin

По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: