|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Кафеава торта

Автор:
Pepelaska *

Pepelaska RR Ви препорачува



Подготовка

Ги матиме јајцата и шеќерот. Потоа се додаваат брашното, оревите, какаото и пецивото. Смесата се меша и се истура во тавче покриено со хартија. Печеме на 150 степени. Во тенџере на оган се става млекото да врие и кога ќе почне да врие, се додава претходно изматен пудинг со малку млеко и шеќер. Посебно се матат маргаринот и шеќерот во прав, а посебно шлагот. Кога ќе се излади пудингот ги додаваме во него шлагот, маргаринот со шеќерот во прав и циметот. Се декорира по желба. Некои состојки може и да не се стават или да се сменат. Не мора да има ореви ( ако немате при рака ), не мора да се става шлаг во филот ниту пак цимет. Секако со се е повкусно, но може и да се експериментира

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 3

Состав

За пандишпан
3 лажици брашно
8 лажици сечкани ореви
3 лажици какао
1 пециво
8 јајца
8 лажици шеќер

За фил
1 килограм млеко
4 пудинзи ванила
12 лажици шеќер
1 шлаг
1 маргарин
5 лажици какао
1 пакетче шеќер во прав
1 цимет



Анкета

Млеко.
Admin

По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: