Кафеава торта
Автор:
Pepelaska *
Pepelaska RR Ви препорачува

Подготовка
Ги матиме јајцата и шеќерот. Потоа се додаваат брашното, оревите, какаото и пецивото. Смесата се меша и се истура во тавче покриено со хартија. Печеме на 150 степени. Во тенџере на оган се става млекото да врие и кога ќе почне да врие, се додава претходно изматен пудинг со малку млеко и шеќер. Посебно се матат маргаринот и шеќерот во прав, а посебно шлагот. Кога ќе се излади пудингот ги додаваме во него шлагот, маргаринот со шеќерот во прав и циметот. Се декорира по желба. Некои состојки може и да не се стават или да се сменат. Не мора да има ореви ( ако немате при рака ), не мора да се става шлаг во филот ниту пак цимет. Секако со се е повкусно, но може и да се експериментира
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 3
Состав
За пандишпан
3 лажици брашно
8 лажици сечкани ореви
3 лажици какао
1 пециво
8 јајца
8 лажици шеќер
За фил
1 килограм млеко
4 пудинзи ванила
12 лажици шеќер
1 шлаг
1 маргарин
5 лажици какао
1 пакетче шеќер во прав
1 цимет
-
забава Бремените
Автор: bobik Првата играчка не е само обичен предмет. Таа е првиот мост кон светот ...
Како да ги заштитите коските за време на бременост?
За време на бременоста, телото на жената прави неверојатни прилагодува...
Митови и вистини спиење со бебето во ист кревет
Што треба да знаете пред да ја донесете оваа одлука, со срце, но и со ...
Фризерскиот салон како оаза за бремени жени – еве зошто
Мирисот на шампон, звукот на фенот и тишината на мислите. Понекогаш, т...
Нега на кожата кај новороденчиња
Кожата на новороденчињата е неверојатно нежна, чувствителна и подложна...
Анкета
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: