
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
AnnaMolly RR
AnnaMolly Ви препорачува!
Лебот се крши на ситни парчиња, па се полева со млако млеко да покисне околу 10-15 минути. Во меѓувреме ситно се сечкаат сирењето и саламата, а може и да се изрендаат. Во посебен сад се матат трите јајца. Откако лебот убаво ќе покисне малку се замесува со рака, а ако има вишок млеко се цеди. Потоа се додаваат јајцата, сирењето и саламата, па по желба се става сол, бибер и вегета. Додека се меси смесата во неа полека се додава презла колку што е потребно за да се добие убава хомогена смеса од којашто ќе може да се формираат пирошки. Секоја пирошка се валка во презла и се пржи во масло додека да зарумени.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
1 бајат леб
3 јајца
презла
сирење (или кашкавал)
салама
млеко
сол, бибер, вегета
забава Бремените
Автор: bobik
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Важноста на гинеколошките прегледи
Во современото општество, грижата за здравјето станува сe поактуелна, ...
Отворената комуникација меѓу партнерите е основа за длабока интимност ...
Во денешно време се повеќе гледаме фотографии од „идеални“ фамилии сек...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: