Брзи пирошки од бајат леб
Автор:
AnnaMolly RR
AnnaMolly Ви препорачува!
Подготовка
Лебот се крши на ситни парчиња, па се полева со млако млеко да покисне околу 10-15 минути. Во меѓувреме ситно се сечкаат сирењето и саламата, а може и да се изрендаат. Во посебен сад се матат трите јајца. Откако лебот убаво ќе покисне малку се замесува со рака, а ако има вишок млеко се цеди. Потоа се додаваат јајцата, сирењето и саламата, па по желба се става сол, бибер и вегета. Додека се меси смесата во неа полека се додава презла колку што е потребно за да се добие убава хомогена смеса од којашто ќе може да се формираат пирошки. Секоја пирошка се валка во презла и се пржи во масло додека да зарумени.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Состав
1 бајат леб
3 јајца
презла
сирење (или кашкавал)
салама
млеко
сол, бибер, вегета
-
забава Бремените
Автор: bobik Во време на брзи промени, дигитална оддалеченост и зголемен стрес, емп...
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Анкета
Jana9
Dali praktikuvate cesto da iznenaduvate nekogo?
Da (33%)
Ne (67%)
Број на сите гласови: 3
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

