
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Лесно и деликатесно
Прво се приготвува сосот од месото со сите состојки, на следниов начин: Се става маслото во подлабоко тенџере, се потпржува меленото и му се додаваат сите наведени состојки, се меша добро да не запече. Сосот треба да биде густ, така да кога ќе се помине со лажицата на дното од тенџерето да остави трага и тоа е знак дека сосот е спремен. Во меѓувреме се варат лазањите (во вода, со малку масло и сол) да омекнат околу 10-15 мин., па се ладат во ладна вода. Во тава 22x33 cм. се редат прво лазањата, па еден ред сос, рендан кашкавал, па повторно лазања, сос, кашкавал и така се’ додека не се потрошат сосот и лазањите, а и последната лазања мора да биде со сoс и кашкавал. На крајот се покриваат со фолија и се печат 30 минути на 180°C.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
- 500 г. лазања кори
- 500 г. мелено месо
- 400 г. кашкавал
- 800 мл. кечап
- 150 г. сос за шпагети
- 2 големи лажици масло
- 2 чешниња лук
- 1 мало лажиче сол
- 1 мало лажиче шеќер
- 1 лажиче оригано
- малку пипер
забава Бремените
Автор: bobik
Анемијата кај доенчиња - скриен ризик за раст и развој
Слабокрвноста или анемијата претставува состојба кога во крвта нема до...
Животот е поквалитетен со вистинските луѓе
Секој нов ден ни носи шанса да избереме да избереме не само што ќе на...
Ултразвук на колкови кај бебиња
Ултразвукот на колкови е една од најважните превентивни проверки во пр...
Кој е најдобриот начин за капење на новороденчето?
Капењето на новороденчето е еден од најнежните и најважни ритуали во п...
Природни начини за поттикнување на породувањето
Поминале 40 недели, се чувствувате тешко, заморно и нетрпеливо и сe уш...