Посна пита со компири
Автор:
Редакција Рингераја
Брзо, лесно и вкусно
Подготовка
Излупете ги компирите и изрендајте ги. спржете го ситно сецканиот кромид во маслото и додадете ги ренданите компири. Ставете сол и бибер. Подмачкајте го плехот со масло и вклучете ја рерната на 220 степени. Земајте една по една кора, прскајте со масло, ставајте од филот со кромид и компири, виткајте ја во ролна и ставајте ја во плехот. Печете ја питата 10 минути за 220 степени, а потоа намалете на 200 степени и печете уште половина час. Врелата пита прелејте ја со мешавина од масло и врела вода. Вратете ја питата во рерна да ја впие течноста а потоа извадете ја и покријте ја со крпа. Пријатно!
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 4
Kомплицираност: 2
Состав
800 гр. готови кори
2 дл. масло
2 главици кромд
1,5 кгр. компири
2 дл. вода
сол
-
забава Бремените
Автор: bobik Кога „уште не е време“ станува медицински ризик
Одложувањето на бременоста е лична одлука и често резултат на образова...
Промени во градите за време на бременоста
Промените во градите се природен дел од бременоста и знак дека телото ...
Семејството е местото каде што започнува сe
Тоа е местото каде што ги правиме првите чекори, каде што учиме што зн...
Во време на брзи промени, дигитална оддалеченост и зголемен стрес, емп...
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Анкета
***BeBe***
**********
MILA* (53%)
MARIJA* (47%)
Број на сите гласови: 154
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

