|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Положба на доење
6.12.2010 12:38:51   
mila mama
Има многу положби на доење: „колевка“, положба „фудбалска топка“, лежечка положба и многу други. Сепак најраспространета е положбата „колевка“ кога бебето е во странична положба, свретено со лицето кон градата на мајката, во положба стомак кон стомак.
Во која положба вие најчесто доите и зошто? Нас положбата „колевка“ ни е сепак фаворит, а навечер заспиваме во лежечка положба. „Фудбалска топка“ речиси и не практицираме, иако е препорачливо положбите често да се менуваат за да може подеднакво да се празнат сите млечни канали на градата...
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Положба на доење
6.12.2010 12:45:31   
strelec 8
i denje i noke vo lezecka pozicija.ako osetam deka mi se prazni ke ja zemam vo skut i ke i dadam

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 2
6.12.2010 13:18:06   
arh_diz
Nie sme na polozba lezenje , taka najmnogu saka. Mnogu retko go drzam vo race da go dojam

Биди тоа што си

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 3
15.12.2010 19:47:39   
srcence_25
Jas ja dojaM vo polozbata "fudbalska topka" so teloto legnato na pernica...sekogas taka...veke i dvete se naviknavme:) neznam do koga ke saka da cica poradi adaptiranoto no polozbata na ja menuvame...retko cica vo kolevka ili vo lezecka polozba! poloizbata fudbalska topka im se preporacuva i na site doilki koi imaat golemi gradi!pozz

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 4
15.12.2010 21:51:49   
bebe82
ве молам, ќе можете ли да ми ги опишете овие положби на доење- колевка / фудбалска топкаuser posted image .
јас ја дојам само легнати на спална и веќе толку ми е досадно сами таму по неколку пати во денот, не знам никако поинаку да ја наместам.user posted image

фала ви однапред user posted image

(Одговор на членот srcence_25)
Непосредна врска до пораките: 5
16.12.2010 14:00:56   
mila mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

ве молам, ќе можете ли да ми ги опишете овие положби на доење- колевка / фудбалска топка .
јас ја дојам само легнати на спална и веќе толку ми е досадно сами таму по неколку пати во денот, не знам никако поинаку да ја наместам.

фала ви однапред

bebe82 polozba "kolevka" e najklasicnata, koga glavata na bebeto e doprena na vnatresnata strana na tvojot lakt, a tvojata raka go drzi gazeto na ili butcinjata. Dolnoto ramo na bepceto (ako dois na desnata grada,toa e levoto ramo na bepceto) se naoga okolu tvojata polovina. So bebusot ste dopreni stomak na stomak.

Polozba "fudbalska topka" e koga bebeto go postavuvas pod tvoeto ramo kako fudbalska topka i si vo polusednata polozba. Bebeto gleda nakaj tebe, nodzinjata mu se pod tvoeto ramo vo nasoka kon grbot. Mozes da koristis i pernica za da go doneses bebusot poblisku do gradata.
Ovaa polozba kako sto kaza srcence_25 e udobna za zenite so golemi gradi, onie sto se porodile so carski i ne sakaat da imaat pritisok na stomakot, ili pak imaat bliznaci i gi dojat ednovremeno. No i za site drugi koi sakaat da promenat polozba za pointeresno

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 6
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат пенисите?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.