Варен ѓеврек
Автор:
Редакција Рингераја
Мирис кој отвора апетит
Подготовка
Се меси тестото со млака вода, да не е многу меко. Се прави кора и се вадат ѓевреци кои се варат во врела вода. Се вадат од вода се ставаат на сув лист хартија и се валаат во сусам. Се печат во плех подмачкан со малку масло.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 3
Состав
1 кг брашно,
2 лажици шеќер,
1 лажица сол,
2 пакетчиња сув квасец.
-
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
srekna trudnica
blagodaram za vasata pomos, za ime na naset_o bebe!
luka (38%)
dimitri (24%)
konstantin (28%)
jakov (10%)
Број на сите гласови: 82
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

