Медаљони од бело месо
Автор: 
Редакција Рингераја
Одличен начин за подготовка на пилешко и мисиркино месо. Многу сочно и вкусно!
Подготовка
Исечете го месото на шницли со средна дебелина. Секоја шницла истолчете ја со чекан за месо. Изматете ги јајцата со павлаката. Доколку имате помали јајца ставете две. Посолете со вегета и додадете уште некој зачин по желба. Во добиената маса ставете го месото да биде потполно прекриено со јајцата и павлаката. Оставете го во фрижидер најмалку два часа, а може и повеќе. Најдобро е да го оставите цела ноќ, а следниот ден да го пржите. Подготвеното месо извалкајте го во презла. Пржете го на масло од двете страни, додека не се зацрвени.
Време на подготовка од: 150
Време на подготовка до: 180
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3
Состав
околу 500 гр. пилешко или мисиркино бело месо
1 јајце
2 лажици кисела павлака
вегета
презла 
зачини по желба
масло
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
profesorica
Какви влажни марамици користите за вашето дете?Дали е битно да се скапи или сте пронашле некои поефтини што исто вршат работа?
Бекутан (70%)
Pampers (17%)
Babycare (6%)
Higi (0%)
Junior baby (7%)
Број на сите гласови: 84
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
