Турлитава
Автор: 
Редакција Рингераја
Традиционално македонско јадење
Подготовка
Месото се сецка и се пржи на масло за јадење. Зеленчукот се сецка поситно, се додава на месото со уште малку масло за јадење и вода. Треба да се додаде доволно вода за да се свари смесата, а сепак после печењето не остане многу. Се додаваат зачините и се подварува кратко. Потоа се става во тава и се пече на 200 степени целзиусови околу час и половина. Во текот на печењето се промешува два до три пати. Јадењето е готово кога ќе добие црвено златна кора.
Време на подготовка од: 120
Време на подготовка до: 150
Број на лица: 4
Kомплицираност: 4
Состав
    1 кг. мешано месо
    компир, домати, пиперки
    кромид, бамји
    модар патлиџан, боранија
    1 главичка кромид
    масло за јадење,сол
    црвен мелен пипер
    црн пипер
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
profesorica
Какви влажни марамици користите за вашето дете?Дали е битно да се скапи или сте пронашле некои поефтини што исто вршат работа?
Бекутан (70%)
Pampers (17%)
Babycare (6%)
Higi (0%)
Junior baby (7%)
Број на сите гласови: 84
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
