Јагнешко бутче во тесто
Автор: 
Редакција Рингераја
Велигденски рецепти
Подготовка
Обезкостете го бутчето и во него направете отвор за полнење. Исечете ги џигерите и испржете ги на малку масло во тава. Посолете ги, додајте мелен црн бибер, рузмарин и бело вино. Со таа смеса наполнете го бутчето и зашијте го отворот со готварски конец. Посолете го и посипете го бутчето со црн бибер од сите страни. Намачкајте го со масло. Ставете го да се пече околу 60 минути во претходно загреана рерна, додека добро не се испече. Извадете го и оставете го да се излади. На набрашнета површина развлечете го тестото, ставете го бутчето насредина и добро обвиткајте го во тестото. Одозгора украсете го самото тесто (може да направите цвет или лист). Намачкајте ја површината со жолчка. Печете го во загреана рерна околу 20 минути.
Време на подготовка од: 150
Време на подготовка до: 180
Kомплицираност: 5
Состав
- 1 јагнешко бутче
- јагнешки џигери
- 500 гр. претходно приготвено тесто
- 100 мл. бело вино
- 100 мл. масло
- 1 лажичка сол
- 1 жолчка
- 5 грама мелен црн бибер
- рузмарин
- 
забава Бремените
Автор: bobik Денес ве поканувамe да го видите убавото што веќе го имате....
Цуцлата: пријател или непријател на развојот?
Цуцлата е еден од најчестите предмети во секојдневието на новороденчињ...
Можеш да купиш се освен мир во душата
Во денешно време често го замислуваме богатството како врата кон сe: с...
Биди она што си, не она што се очекува
Има една работа што сите нe допира, тивко, а силно, а тоа е како да ос...
Чистиот дом не е само естетика
Домот е место каде одмараме, јадеме, спиеме и ги поминуваме најинтимни...
Анкета
profesorica
Какви влажни марамици користите за вашето дете?Дали е битно да се скапи или сте пронашле некои поефтини што исто вршат работа?
Бекутан (70%)
Pampers (17%)
Babycare (6%)
Higi (0%)
Junior baby (7%)
Број на сите гласови: 84
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!
                    			
