|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Сочен леб

Автор:
Редакција Рингераја

Направете од лебот главно јадење



Подготовка

Квасецот зафатете го со малку шеќер и брашно и оставете го да 10 минути да стаса. Останатото брашно измешајте го со сол, додадете го квасецот и замесете тесто. Тестото покријте го и оставете го на топло место околу 30-тина минути. Развлечете го тестото и по него распоредете ја шунката, вратот и сирењето. Јајцата ставете ги на крајот од тестото и завиткајте ролат. Ставете го лебот во калап за леб и оставете го да кисне околу 20 минути. Печете во зафреана рерна на 180 - 200 степени. Добар апетит!

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 3

Состав

За тесто:

500 гр. брашно
1 свеж квасец
1 лаж. шеќер
1 лаж. сол
300-330 мл. топла вода

За полнење:
100 гр. шунка
100 гр. врат
100 гр. ајдамер
4 варени јајца



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?